Teenaleediez
Teenaleediez (Foto: Peter Drent)

Oude Dansgarde On-Ganse herleeft

Tijdens het afgelopen carnaval in maart bij de On-Ganse werden de eerste snode plannen gesmeed voor een ‘oude dansgarde groep’, dit omdat in het jaar 2020 de Carnavals vereniging de On Ganse hun 66 jarig jubileum viert. Op zaterdag 18 januari deden de dames hun entree tijdens de 66 Jubileum dag van de On-Ganse in Musis Sacrum.

Er werd naarstig gezocht naar een dans juf die de stramme kippetjes een dans onder de oude knietjes kon aanleren.

Diverse belegen dames werden benaderd, zo ontstond er al snel een groepje.

Kledij werd op maat gemaakt, pruiken besteld, ondersteunende panty’s gekeurd, was er een speurtocht naar de ouderwetse kanten dansmarieke onderbroeken, en zo werd de oude dansgarde nieuw leven in geblazen en is er gekozen voor de naam “Teenaleediez”.

Maandelijks werden stramme spiertjes opgerekt, klonken de bijeenkomsten als een vol kippenhok maar bovenal hadden de ‘leediez’ ontzettend veel onderbroekenlol.

Al popelend stonden wij te wachten achterin de coulisse om ons entree te maken, de spectaculaire stem van de voice-over kondigde ons aan, en jawel de Teenaleediez deden hun intreden. Ondersteunend met wandelstok, rollator of op handen gedragen kwamen zij in een zaal vol met enthousiaste carnavalsvierders en pakte wij allen ons moment van glorie.

Hebben wij jullie enthousiast gemaakt?

De Teenaleediez zijn ook te zien zijn bij diverse buitenzittingen in verzorging en verpleeghuizen , en natuurlijk op de grote dagen tijdens het Carnaval bij de On-Ganse!

Je bent namelijk nooit te oud om Carnaval te vieren!

Een daverend drie maal ALAAF voor onze Teenaleediez ‘we are back’!

Meer berichten