Foto:

Arnhemse hovenier is duurzaamste van 2019

Tinka Chabot van het Arnhemse bedrijf S-kwadraat snoei-advies is de duurzaamste hovenier 2019. Ze won woensdag goud in de categorie Bedrijven tot en met tien werknemers.

ARNHEM - Deze wedstrijd wordt al vele jaren georganiseerd door Tuin en Landschap, Innogreen, NLGreenlabel en Tuinkeur.

Klimaatbestendige tuinen
Chabot is naar eigen zeggen gespecialiseerd in het snoeien van bomen en struiken en in de aanleg van klimaatbestendige en onderhoudsvriendelijke tuinen. Daarbij gebruikt ze uitsluitend duurzame materialen, zoals kastanjehout en inlandse Douglas, eik en lariks.

Ook probeert ze in iedere tuin ruimte te maken voor een boom, zodat die als natuurlijke parasol kan dienen.

Daarnaast creëert ze een paradijsje voor allerlei dieren, zodat plagen of overlast door ongewenste kruiden worden voorkomen.

In deze tijden van klimaatverandering zorgt ze er ook voor dat haar tuinen een groot waterbergend vermogen hebben, o.a. door zoveel mogelijk ruimte voor planten te reserveren en door het gebruik van Olivijn, een CO2-absorberende halfverharding.

Hovenier is mannenzaak
Tinka Chabot vindt het een enorme opsteker voor haar bedrijf. Dat betekent dat haar duurzame werkwijze steeds meer gewaardeerd wordt en ook steeds belangrijker wordt gevonden.

Ze hoopt dat deze prijs andere hoveniers inspireert om op dezelfde duurzame manier te gaan werken.

Ook hoopt ze dat het meer vrouwen interesseert om uitvoerend hovenier te worden. Het is toch nog voornamelijk een mannenzaak. Doordat steeds meer apparaten elektrisch apparaten worden en er steeds meer gereedschappen voor de vrouwenhand komen, wordt het zware werk minder zwaar en dus steeds meer haalbaar voor vrouwen.

Chabot is er van overtuigd dat vrouwen in het vak een grote toegevoegde waarde hebben.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden