De 'eigenaar' kan eens per jaar gratis met vier personen naar een speciale vriendenvoorstelling in het theater, op hun 'eigen' bankje.
De 'eigenaar' kan eens per jaar gratis met vier personen naar een speciale vriendenvoorstelling in het theater, op hun 'eigen' bankje.

Openluchttheater 'verkoopt' bankjes met crowdfundingactie

Cultuurbedrijf RIQQ start crowdfunding voor de renovatie Openluchttheater de Pinkenberg in Velp. Bedrijven en particulieren kunnen voor 500 euro een bankje kopen.

Velp - Om Openluchttheater de Pinkenberg nog jarenlang mee te kunnen laten gaan heeft gemeente Rheden in 2018 besloten tot een grondige renovatie. In 2019 is gestart met de renovatie en de eerste fase, waarbij de elektra is vernieuwd en het toiletgebouw grondig is opgeknapt.

Dit jaar hoopt de gemeente te kunnen starten met het belangrijkste deel van de renovatie: de tribune en het podium. Met name de tribune is toe aan een opknapbeurt, maar ook de overkapping heeft in de afgelopen jaren te lijden gehad onder de weersomstandigheden

Buiten naamsvermelding op het gekochte bankje krijgt de 'eigenaar' één keer per jaar tijdens de zogenaamde 'vriendenvoorstelling' de mogelijkheid om gratis met vier personen op het betreffende bankje te komen zitten. Belangrijker is echter bijdrage die een koper levert aan de realisatie van een duurzaam en uniek theater in de regio.

Er zijn volgens de organisatie inmiddels tien bankjes verkocht. Mail voor meer informatie over de actie naar koen@cultuurbedrijfriqq.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden