Foto:

71 nieuwe appartementen voor de wijk Elderveld

Van Wijnen, SBH en Portaal gaan 71 appartementen bouwen in de wijk Elderveld in Arnhem. Het complex komt te staan op een braakliggend terrein tussen de Leidenweg, de Burgemeester Matsersingel en de Gorinchemstraat.

Arnhem - Zelfstandig, veilig, comfortabel, gezellig en betaalbaar wonen. Dit is de gedachte achter het 'inclusief wonen' complex. Dit woonconcept is ontwikkeld door architectenbureau SBH en Van Wijnen Projectontwikkeling uit Arnhem om een antwoord te geven op de behoefte van ouderen/woningzoekenden om in een veilige, comfortabele en gezellige omgeving te wonen.

De 71 appartementen zijn levensloopgeschikt en betaalbaar voor mensen met een laag en midden inkomen. Het gebouw is zodanig ontworpen dat de bewoners makkelijk met elkaar in contact komen, doordat de balkons schuin onder elkaar zijn geplaatst en door de grote gemeenschappelijke tuin waar men elkaar makkelijk ontmoet.

Duurzaam gebouw en tuin
Naast de sociale duurzaamheid worden ook de appartementen duurzaam gebouwd. Ze zijn goed geïsoleerd, gasloos en voorzien van zonnepanelen. Op het dak wordt sedum aangebracht dat zorgt voor minder hittestress op warme dagen en waterberging bij intensieve regenval. Ook aan de inheemse dieren is gedacht. Er worden voorzieningen voor de huismus, gierzwaluw en gewone dwergvleermuis gemaakt.

Daarnaast worden in de tuin een waterberging aangelegd en extra bomen aangeplant. Voor de insecten en vogels worden inheemse bomen en struiken aangeplant.

Start project
Op 7 januari werden met het projectteam de plannen voor de appartementen gevierd. De verwachting is dat de bouw in maart start en het complex circa een jaar later wordt opgeleverd.

Elderveld
De bouw van Elderveld startte begin jaren 70 in het zuiden en eindigde midden jaren 80 bij Elderhof. Het is een rustige woonwijk met een klein winkelcentrum. De wijk is ruim van opzet en kindvriendelijk.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden