Eindelijk mag Lotte Spanier pronken met haar Gouden CupCakeCup.
Eindelijk mag Lotte Spanier pronken met haar Gouden CupCakeCup. (Foto: Hilde Wijnen)

Lotte Spanier wint de CupCakeCup

Op zaterdag 4 januari was het zover: de finale van het populaire kinderprogramma CupCakeCup werd uitgezonden op Zapp en de Arnhemse Lotte Spanier kon eindelijk tegen iedereen vertellen dat ze de trotse nieuwe eigenaar is van de befaamde Gouden CupCakeCup.

Door Hilde Wijnen

Arnhem - Maandenlang moest geheim blijven dat de 13-jarige Lotte de winnaar is van CupCakeCup 2020. Het programma wordt namelijk opgenomen in de herfstvakantie, maar pas uitgezonden in de kerstvakantie. Dagelijks volgen een half miljoen kijkers de verrichtingen van twintig baklustige kandidaten tussen de 10 en 13 jaar in hun strijd om de felbegeerde beker.

"Ik mocht tegen niemand vertellen dat ik gewonnen had, ook niet tegen mijn vriendinnen. De Cup stond verstopt op mijn kamer achter een schot. Dat kan je zo wegschuiven. Dan hoopte ik elke keer maar dat ze dat niet deden." Inmiddels staat de Gouden Cup te pronken in de woonkamer. Voor het raam, zodat iedereen kan zien waar de beste cupcakes van Arnhem gebakken worden.

En niet alleen cupcakes. Taarten, koekjes, Bossche bollen, Lotte is van alle markten thuis. Het bakken is haar met de paplepel ingegoten. Eerst koekjes met oma, daarna klåddkaka (chocoladetaart) met moeder. "Er zijn fotootjes van toen ik drie was, dat ik helemaal onder de chocolade zit. Heerlijk!"

CupCakeCup werd voor het eerst uitgezonden in 2012. Lotte is fan van het eerste uur. "Ik keek het programma van kleins af aan. Het leek me supergaaf om in dat wereldje rond te lopen. Dus stuurde ik een filmpje in om me aan te melden."

Twintig kandidaten werden geselecteerd om mee te doen aan het programma, Lotte werd 21ste en kwam op de wachtlijst. Als er iemand af zou vallen, mocht ze alsnog meedoen. Dat gebeurde niet. "Toen dacht ik het jaar erop, ik probeer het gewoon nog een keer! Ik wilde laten zien dat ik het heel jammer vond dat ik de vorige keer 21ste werd. En ook dat ik pit heb! Dus ik maakte een cactus-cupcake met peper en chocolade."

Dat dat gewerkt heeft, is duidelijk. "We hebben zaterdag samen met familie en vrienden de finale gekeken en een feestje gebouwd. Het was echt een opluchting om het eindelijk te kunnen vieren. We hebben tot half een in de woonkamer gedanst!" De felicitaties vliegen Lotte om de oren. Klasgenoten, nieuwe volgers op Instagram, zelfs Lotte's tandarts heeft alle afleveringen gezien.

Of ze meer wil met haar bakkunsten dan lekkernijen maken voor familie en vrienden weet Lotte nog niet. "Het televisiewereldje vind ik heel leuk. Misschien word ik wel presentator. Maar ik maak ook sieraden. Daar krijg ik opdrachten voor via school. Drie keer in de week dans ik. En ik speel ook nog viool. Zo ben ik de hele week zoet met allerlei leuks."

CupCakeCup is terug te kijken op npostart.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden