Twee buddy's van het JongerenNetwerk samen op pad.
Twee buddy's van het JongerenNetwerk samen op pad.

JongerenNetwerk Arnhem genomineerd voor Appeltje van Oranje

Arnhem - Het Buddy-netwerk van het JongerenNetwerk uit Arnhem is genomineerd voor Appeltje van Oranje van het Oranjefonds. Dé prijs van het Oranje Fonds voor sociale projecten. Wint het netwerk dan ontvangen ze een bronzen beeldje uit handen van Koningin Máxima én 15.000 euro. Met dat geld kunnen zij nog meer maatjes bij elkaar brengen. Steunt u dit lokale initiatief voor en door jongeren? Stem dan. Dit kan via www.appeltjevanoranje.nl/projecten/jongerennetwerk.Stemmen kan tot en met woensdag 15 januari.

"De nominatie is een super mooi compliment voor alle jongeren die zich vrijwillig inzetten om andere jongeren te ondersteunen die worstelen met issues als eenzaamheid, depressie of identiteit. Het JongerenNetwerk biedt hen laagdrempelige steun door hen te koppelen aan ervaringsdeskundige jongeren. Deze Buddy’s helpen op vrijwillige basis door hun ervaring en kennis met andere jongeren te delen en door met ze op te trekken", aldus het JongerenNetwerk. "We bereiken zo de meest onbereikbare jongeren. Jongeren die geen zorg willen, nergens terecht kunnen en met niemand willen praten. Er komt altijd een oplossing."

De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks uitgereikt aan drie sociale projecten die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden en ervoor zorgen dat zij weer meedoen in de samenleving. In mei reikt Koningin Máxima de Appeltjes van Oranje uit op Paleis Noordeinde. Het thema van 2020 is 'Maatjes ben je samen'.

www.appeltjevanoranje.n

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden