Het JongerenNetwerk van Zorgbelang Inclusief maakt kans op Appeltje van Oranje 2020

Arnhem - Het Gelderse JongerenNetwerk van Zorgbelang Inclusief maakt kans op een Appeltje van Oranje. Vanaf maandag 6 januari, kan het Nederlands publiek de winkansen van dit project vergroten. Dat kan door te stemmen op het JongerenNetwerk als favoriet. Er zijn in totaal nog 38 projecten in de race voor deze prestigieuze prijzen, die het Oranje Fonds jaarlijks uitreikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Stemmen kan tot en met 15 januari 23.59 uur via stem.oranjefonds.nl/jongerennetwerk

Dit jaar is het thema 'Maatjes ben je samen'. De prijzen staan dan ook in het teken van maatjesprojecten. Projecten waarin mensen elkaar vooruithelpen en langere tijd ondersteunen. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgen, bepaalt mede wie er door mogen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Hieruit kiest de jury uiteindelijk de drie winnaars.

Het JongerenNetwerk

Het JongerenNetwerk van Stichting Zorgbelang Inclusief koppelt met hun Buddynetwerk jongeren aan elkaar om problemen en persoonlijke vraagstukken op een informele manier aan te pakken.

Tegenwoordig moeten jongeren steeds zelfredzamer zijn. Dit vinden sommigen echter moeilijk. Jongeren die bijvoorbeeld geen sociaal netwerk hebben, of die niet stevig in hun schoenen staan.

Zij worstelen met persoonlijke vraagstukken, zoals hun identiteit, een verslaving of een depressie. Het JongerenNetwerk biedt hen laagdrempelige steun door hen te koppelen aan ervaringsdeskundige jongeren. Zij helpen op vrijwillige basis door hun ervaring en kennis met andere jongeren te delen en door met ze op te trekken.

Dit maatjesproject is absoluut geen hulpverlening. Het is een netwerk van, voor en door jongeren. Dat is dé kracht van de Buddytrajecten: jongeren ervaren een zeer lage drempel omdat ze op vrijblijvende basis kunnen praten met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt als zij. Er is geen oordeel, maar wel de benodigde ervaring om hen verder te helpen op welke manier dan ook. Ze krijgen zo de gewenste erkenning en herkenning, advies en praktische tips en b.v. informatie over hun rechten en plichten. Ze voelen zich niet alleen en krijgen hun stem terug.

Het JongerenNetwerk bereikt zo de meest onbereikbare jongeren in Arnhem, Doesburg, Lingewaard, Overbetuwe en Rheden. Jongeren die geen zorg willen, nergens terecht kunnen en met niemand willen praten. Er komt altijd een oplossing. Vind jij dit ook belangrijk? Stem dan op dit project!

Koningin Máxima
Koningin Máxima reikt in mei 2020 de Appeltjes van Oranje uit aan de drie beste maatjesprojecten. Drie initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden of die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de maatschappij. Alle winnaars van een Appeltje van Oranje krijgen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden