Roy Nijenhuis van KondorWessels neemt het eerste exemplaar van 'Parkenwijzer Meinerswijk' in ontvangst van Loes Meeuwissen, auteur van het boekje. (foto: Gerard Herbers)
Roy Nijenhuis van KondorWessels neemt het eerste exemplaar van 'Parkenwijzer Meinerswijk' in ontvangst van Loes Meeuwissen, auteur van het boekje. (foto: Gerard Herbers)

Presentatie Parkenwijzer Meinerswijk

Arnhem - 'Als je in Meinerswijk bent vergeet je al snel dat je eigenlijk midden in Arnhem zit.' Zo begint de nieuwe 'Parkenwijzer' die 18 december is aangeboden aan Roy Nijenhuis, projectontwikkelaar bij bouwbedrijf KondorWessels.

KondorWessels wil het gebied Stadsblokken-Meinerswijk gaan ontwikkelen en streeft in haar plannen naar een goede balans tussen wonen en natuur. De bedoeling is dat het grootste gedeelte van het gebied ongemoeid wordt gelaten zodat de natuur zijn gang kan gaan. Om het 'Uiterwaardenpark Meinerswijk' volledig te kunnen realiseren, heeft het bedrijf vorig jaar zo'n 70 hectare grond aan de gemeente Arnhem geschonken.

Meinerswijk is voor veel Arnhemmers een onbekend natuurgebied aan de zuidzijde van de Rijn. De nieuwe Parkenwijzer wil daarin verandering brengen. Het boekje geeft op toegankelijke wijze achtergrondinformatie over dit grootste uiterwaardenpark van Europa, waarbij het accent ligt op de rijke geschiedenis van het gebied en de unieke 'struinnatuur'."'Dit boekje zal zeker worden toegevoegd aan ons informatiepakket over dit bijzondere gebied", aldus Nijenhuis.

'Parkenwijzer Meinerswijk' is een uitgave van Molenplaats Sonsbeek en geschreven en gecoördineerd door Loes Meeuwissen, met dank aan o.a. Jan Floor, toezichthouder Bossen en Parken van de gemeente Arnhem. Het is het tweede deel van een serie boekjes over de Arnhemse parken en is onder meer verkrijgbaar bij Molenplaats Sonsbeek (Zijpendaalseweg 24a) en het Informatiecentrum Stadsblokken-Meinerswijk (Meijnerswijk 9).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden