Foto:

'Door Wilskracht Sterk' op NPO 3

Arnhem - Bij de NTR in 3Lab op NPO 3 is zondag 15 december de Teledoc Campus 'Door Wilskracht Sterk' van regisseur Nina van Oort en producent Tangerine Tree te zien. Een docu over een bedreigd amusementsorkest in de Arnhemse volksbuurt Malburgen.

In tijden van individualisering en segregatie, van buurthuizen die weggesaneerd worden, heeft in de Arnhemse volksbuurt Malburgen een klein amusementsorkest een bijzondere plek ingenomen in de wijk. Aangevoerd door voorzitter Rien en diens zoon Rico, de dirigent van het orkest, is Door Wilskracht Sterk (DWS) een toevluchtsoord geworden voor een divers gezelschap buitenbeentjes. Met het nieuws dat de vereniging zijn deuren moet sluiten komt het veilige leventje van de leden onder druk te staan. Al lijkt de strijd gestreden, samen voeren de leden, zij aan zij, een laatste offensief.

Teledoc Campus is een samenwerkingsproject van NPO, CoBO, Nederlands Filmfonds en NPO-fonds voor de ontwikkeling van documentairetalent. Jonge regisseurs en producenten krijgen met korte documentaires de kans ervaring op te doen.

www.ThePublicityCompany.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden