Foto: Introdans

Introdans danst 'Icoon'

Arnhem - Introdans danst 'Icoon', een hommageprogramma gewijd aan de Amerikaanse choreograaf Lucinda Childs. Childs wordt volgend jaar 80 jaar. Om haar te eren, brengt Introdans de mooiste werken uit haar omvangrijke oeuvre samen in één programma. De eerste vijf voorstellingen worden live begeleid door Het Gelders Orkest onder leiding van Ryan Bancroft. 'Icoon' gaat op 14 februari 2020 in première in Stadstheater Arnhem en is tot 27 mei te zien in Nederlandse en Duitse theaters.

Childs is een van de iconische 'grand old ladies' van de Amerikaanse moderne dans. Haar bewegingstaal is volstrekt uniek. Op abstracte, bijna mathematische wijze creëert de ´koningin van de minimal dance´ met relatief eenvoudige ballet- en atletische bewegingen de meest complexe meesterwerken. De band tussen Childs en Introdans is een bijzondere: Introdans is het enige Nederlandse gezelschap dat haar werk mag uitvoeren. Naast bestaande topstukken heeft de groep inmiddels ook drie wereldpremières van haar uitgebracht: Kilar, Canto Ostinato en Petricor. Deze drie balletten en twee andere parels uit haar oeuvre, Chairman Dances en Concerto, zijn te zien in 'Icoon'.

Ook de muziek in de voorstelling is iconisch. Er wordt gedanst op Canto Ostinato van Simeon ten Holt, muziek van Einaudi, Kilar en Górecki.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden