Kind en scheiding

KIES-groep voor kinderen in een echtscheidingssituatie

In het schooljaar 2019-2020 worden in Arnhem weer verschillende KIES-groepen aangeboden door de Gemeente Arnhem in samenwerking met Basisscholen en KIES-trainers in Arnhem.

De KIES-groep is voor kinderen die te maken hebben (gehad) met de echtscheiding van hun ouders. De training is geschikt voor jongens en meisjes van ongeveer 6 tot 12 jaar. In de groep wordt, afgestemd op de situaties van de kinderen, ingegaan op het gezin, de periode vóór en na de scheiding, en de scheiding zelf. Ook ervaringen die kinderen hebben in een nieuw samengesteld gezin komen aan bod. Het doel van de training is om kinderen te helpen bij het begrijpen en verwerken van de scheiding, en het leven in een eenoudergezin en/of in het nieuw samengesteld gezin.

Traject

De training bestaat uit acht groepsbijeenkomsten voor kinderen van 1 uur. Op de Jozef Sartoschool is de informatiebijeenkomst voor ouders en kinderen op woensdag op woensdag 8 januari 2020 om 13.30 -14.30. Op woensdag 15 januari start de eerste bijeenkomst voor de kinderen om 13.30 uur.

De groep is toegankelijk voor alle kinderen uit Arnhem-Noord. In Arnhem-zuid zijn er ook verschillende groepen. De training wordt betaald door de Gemeente Arnhem en deelname is mogelijk zonder verwijzing.

Locatie Kiesgroep-Noord

Jozef Sartoschool, Beeldhouwerstraat 27
6824 EG ARNHEM

Wil je meer informatie neem dan contact op met een van de trainers.

Monique Claes (06-42900495 / mc@ondersteboven.org)
Janneke de Heus (06-18793511 / info@opgroeiwinkel.nl)

Er is ook een website met actuele informatie https://www.kindenscheidingarnhem.com/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden