Vrijwilligers en bezoekers Kerstherberg
Vrijwilligers en bezoekers Kerstherberg (Foto: Evelien Hantink)

50 jaar Kerstherberg

Arnhem - Tijdens de kerst er even lekker tussenuit zonder dat het iets hoeft te kosten. Dit jaar al voor de 50e keer biedt stichting De Kerstherberg tijdens de kerstdagen de bezoekers een aantrekkelijk en feestelijk programma. De Kerstherberg is geopend op kerstavond van 17.00 uur tot 23.00 uur, 1e kerstdag van 12.00 uur tot 23.00 uur en 2e kerstdag van 12.00 uur tot 19.00 uur. De Kerstherberg wordt net als vorig jaar gehouden in de Stadskeuken, Beekstraat 40, vlakbij de Walburgiskerk. Ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan wordt er extra groots uitgepakt. Zoals ieder jaar, iedereen is welkom.

Feestelijke opening

In verband met het 50 jarig bestaan van de Kerstherberg wordt de Kerstherberg op 24 december om 17.00 uur feestelijk geopend door wethouder Martien Louwers.

Optredens en activiteiten

In de Kerstherberg kan worden genoten van optredens van Augusto & Julian, duo Pau!, Magic Stefan de Goochelaar, Ray Klaassen, Mike Sanders en Sjak de straatmuzikant. De krant of een tijdschrift kan worden gelezen, een spelletje worden gespeeld of er kan worden deelgenomen aan karaoke en natuurlijk de bingo. Ook families met kinderen vermaken zich prima in De Kerstherberg. De Kerstherberg serveert bovendien kosteloos warme en koude dranken (geen alcohol), lekkere hapjes én een maaltijd.

Iedereen is welkom!

Tientallen vrijwilligers

Basisdoelstelling van De Kerstherberg is om alleenstaanden en/of mensen en gezinnen met minder financiële draagkracht toch een leuke kerst te bezorgen. Tientallen vrijwilligers staan kerstavond en de twee kerstdagen klaar om de bezoekers te ontvangen, met ze te praten en om ze in de watten te leggen.

De Kerstherberg is voorgaande jaren altijd tot de nok toe vol geweest. Een teken dat alle inzet enorm wordt gewaardeerd.

Warm hart

Stichting De Kerstherberg heeft beperkte middelen. Gelukkig helpen bedrijven en instellingen met donaties in de vorm van eten, drinken en andere benodigdheden. De artiesten treden op voor een kleine bijdrage. .

Mocht u De Kerstherberg deze 50e editie ook een warm hart toedragen, als toekomstig vrijwilliger of sponsor bent u meer dan welkom. Neem een kijkje op www.kerstherberg.nl, naast programma en openingstijden vindt u er nog veel meer informatie.

U bent natuurlijk ook van harte welkom om tijdens de kerst zelf een kijkje te komen nemen in de sfeervolle Kerstherberg op locatie de Stadskeuken.

Donaties kunt u overmaken op NL90INGB00024 13 700 tnv Penningmeester Stichting de Kerstherberg Arnhem.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden