Haal de wereld in huis met de Italiaanse Martina

Begin januari 2020 is het voor verschillende buitenlandse studenten zover: ze komen naar Nederland voor een uitwisseling via het High School Holland programma van Travel Active. De 17-jarige Martina komt op 13 januari naar Nederland met uitwisselingsorganisatie Travel Active. Martina verblijft voor een semester in Nederland en is ingedeeld in Arnhem. We zijn daarom op zoek naar een gastgezin in Arnhem (of op fietsafstand) dat het leuk vindt om haar een warm thuis te bieden.

Martina stelt zich voor

"Ik ben Martina ik woon in een stad in Noord-Italië en ben 17 jaar. Ik ben erg geïnteresseerd in literatuur, grammatica en filosofie. Ik kan mijzelf beschrijven als aardig en zorgzaam. Ook ben ik doelgericht en vind ik het belangrijk om mijn doelen te behalen. Ik denk dat mijn vrienden mij zien als een betrouwbaar persoon en ik ben erg hecht met mijn vrienden. We vinden het leuk om uit te gaan, bijvoorbeeld naar een feestje. Mijn hobby's zijn schilderen en tekenen, waarbij ik gerust de hele dag bezig kan zijn met iets schilderen. Het helpt mij om te ontspannen. Recent ben ik ook begonnen met fotograferen en maak ik vaak foto's wanneer ik ergens naartoe ga. Ook hou ik erg van lezen en wanneer ik geïnspireerd ben schrijf ik ook verhalen. Steden en musea bezoeken doe ik ook graag.

Ik wil graag ervaren hoe het is om in een andere cultuur te leven met andere gewoontes, nieuwe mensen leren kennen en nieuwe gerechten proberen. Ik hoop dat deze ervaring mij de kans biedt om te groeien als persoon, zelfstandig te worden en ruimdenkender.

Bent u geschikt als gastgezin?

Gastgezinnen zijn er in alle soorten en maten, in onze ogen kunnen alle samenstellingen van gastgezinnen een warm thuis bieden aan de studenten. Zolang u maar enthousiast bent en openstaat voor een interculturele ervaring. Tijdens het verblijf in Nederland staan de studenten en gastgezinnen onder begeleiding van een Local Coordinator van Travel Active.

Ervaringen van eerdere gastgezinnen:

"Wij hebben in 2017 een uitwisselingsstudent uit Brazilië in ons huis opgenomen. Het is een verrijking om een student in huis te hebben. Wij missen zijn gezelligheid."

"Ons advies aan toekomstige gastgezinnen is, ga er echt open in. Heb niet te hoge verwachtingen en zo nodig pas je verwachtingen (aan de situatie) aan."


Meer informatie?

Wilt u Martina, of een andere internationale student, een thuis bieden? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met het High School Holland team van Travel Active. Telefoonnummer: 020 – 7372062 of e-mail: highschoolholland@travelactive.org.

Op onze website www.travelactive.nl/high-school-holland vindt u meer informatie over het worden van gastgezin en kunt u de volledige profielen van onze internationale studenten vinden!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden