'De Jongen die voetballer wilde worden'

Tenilson Filipe, leerling van so De Ommezwaai in Arnhem, ontvangt eerste exemplaar van 'De jongen die voetballer wilde worden' van selectiespelers van Vitesse.

In aanwezigheid van een aantal selectiespelers van Vitesse, schrijver Claus Brockhaus en de leerlingen van De Ommezwaai, wordt volgende week woensdag 11 december a.s. het eerste exemplaar overhandigd aan Tenilson.

Tenilson staat op de cover van het boek (zie bijlage) en daar is hij super trots op. Hij is groot Vitesse-fan en voetbalt zelf bij ESA.

Onder de noemer Scoren met lezen wil Uitgeverij Landauer samen met De Onderwijsspecialisten het lezen onder kinderen bevorderen. Nadat het eerste exemplaar door de Vitesse spelers is overhandigd en de schrijver uit het boek heeft voorgelezen, zullen alle leerlingen van De Ommezwaai het boek ontvangen. In de dagen erna wordt het boek op de overige scholen van De Onderwijsspecialisten in Arnhem verspreid.

Nico Teunissen (hoofd sport en cultuur) van De Onderwijsspecialisten: 'We willen graag een verbinding leggen met onderwijs, sport én lezen. Daarom vinden wij dit een mooi initiatief wat goed bij ons past onze visie op onderwijs en waar we graag aan meewerken.' Bovendien is het verhaal van het boek herkenbaar omdat het sterk lijkt op veel verhalen die kinderen hebben of waarover zij fantaseren.'

De Onderwijsspecialisten bestaat uit 25 scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs. We onderscheiden ons door geïntegreerde kennis op het gebied van onderwijs, gedrag en zorg. We werken aan totale kwaliteit in onderwijs en leeromgeving, en zijn doorlopend in dialoog met leerlingen, ouders, medewerkers en samenwerkingspartners. Zo leveren we samen een passend onderwijsaanbod.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden