Waarom EHBO?

Weet jij wat je moet doen?

Iedereen weet het: een ongeluk ligt in een klein hoekje, maar weet je dan ook wat je moet doen om de schade zoveel mogelijk te beperken. Wanneer iemand zich in een levensbedreigende situatie bevindt en er niemand is die adequaat kan helpen, kan zo'n persoon gewoon doodgaan. Ruim 300.000 mensen zijn in het bezit van een EHBO diploma: zij weten wat ze moeten doen!

De EHBO cursus leidt op voor het door het Oranje Kruis erkend diploma Eerste Hulp. In slechts 8 lessen leert men wat er gedaan moet worden, maar vooral wat men moet laten. Men leert reanimeren in geval van een acute hartstilstand en tevens een Automatisch Externe Defibrillator (AED) te bedienen. Bij de lessen worden echte Lotusslachtoffers ingezet. Dat zijn acteurs die geleerd hebben om ongevalsituaties uit te beelden. De cursus wordt afgesloten met een examen. De cursus start op 13 januari 2020. De kosten bedragen 125 euro per persoon, inclusief examen en alle materialen.

Informatie en aanmelding via de website van EHBO Arnhem (Thorbeckestraat 6 te Arnhem).

Website: www.EHBOArnhem.nl. Tel.: 0683 856101.

Het is zo van belang dat meer mensen deze cursus gaan volgen, zodat eenieder die in een ongevalssituatie terecht komt, er profijt van ondervindt.

EHBO Arnhem wilt u graag opleiden voor dat éne moment dat uw naaste familie, vriend of vriendin, uw buur of zomaar iemand op straat, ú nodig heeft en van ú hulp kan ontvangen omdat ú daarvoor opgeleid bent.

Meer berichten