Vriendenclub Leergeld Arnhem opgericht

Arnhem - Onlangs is 'Vrienden van Leergeld Arnhem/Renkum/Rheden' opgericht. Tijdens de oprichtingsbijeenkomst in het ROC aan de Apeldoornseweg in Arnhem, kregen potentiële vrienden via Dick van der Meer (Leergeld), Hilde Kalthoff (Nederlands Jeugd Instituut) en Annette Mullink (Primair Onderwijs Arnhem in Samenwerking) een goed beeld van Leergeld en de nieuwe vriendenclub. Ook was er een zinderende openingsact van breakdancers van Studio026.

De vriendenclub beoogt Leergeld komende jaren te ondersteunen bij het meer en beter bereiken van kinderen in de regio Arnhem-Renkum-Rheden en het versterken van de Leergeld-organisatie. Rotary Rozendaal-Veluwezoom assisteert Leergeld bij het lanceren van de vriendenclub. Iedereen - zowel bedrijven, organisaties als particulieren - kan lid worden via www.vriendenvanleergeldarnhem.nl

Leergeld groeit sterk in Arnhem met hulp 'Achter de Voordeur'

Het aantal kinderen dat Leergeld in de regio Arnhem helpt groeit sterk. Dick van der Meer (foto), voorzitter Leergeld Arnhem e.o.: "Vorig jaar steunden we 2.820 kinderen in armoede (2017: 2.215), dit jaar groeien we naar meer dan 3.000 kinderen. De steun is heel direct; een tweedehands laptop, een fiets om naar school te gaan of meedoen aan voetbal of schoolexcursie. Zo kunnen deze kinderen meedoen aan de samenleving. Door vriend te worden help je ons meer kinderen beter te bereiken, en meer continuïteit te realiseren voor de Leergeld-organisatie. Verder wil Leergeld met de vriendenclub en partners in de regio het voorkomen van effecten van armoede hoger op de agenda krijgen."

Eén van de Arnhemse bedrijven die direct lid is geworden is advocatenkantoor Boeve Familierecht en Mediation. Anne Dien Oosterhuis-Boeve (foto links) van dit kantoor: "Ik word vriend omdat Leergeld achter de schermen heel directe hulp geeft aan kinderen in gezinnen onder de armoedegrens. Door de vriendenclub kan ik structureel betrokken zijn en van binnenuit 'voelen' wat Leergeld doet."

Vriend heel erg welkom

Bedrijven, verenigingen, organisaties en particulieren kunnen lid worden van de vriendenclub. Ze worden dan op de hoogte gehouden van het reilen en zeilen van Leergeld en worden in bijeenkomsten regelmatig bijgepraat.

Vriend word je voor tenminste drie jaar, met een bijdrage van minimaal 150 euro per jaar voor particulieren (dat is feitelijk steun aan 1 kind per jaar), en 500 euro per jaar voor bedrijven/organisaties/verenigingen. Lid worden kan via www.vriendenvanleergeldarnhem.nl of via mail aan info@vriendenvanleergeldarnhem.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden