Vondst langs de lijn, voor in de kerstboom
Vondst langs de lijn, voor in de kerstboom (Foto: Omlab | Margreet van Uffelen)

Milieuvriendelijke kerstbal-ontwerpwedstrijd met jouw verhaal

Arnhem - Elk jaar een andere kerstmode in je boom?! Voor iedereen die daar niet aan meedoet organiseert Omlab, biobased makerslab, een ontwerpwedstrijd. Maak jouw kerst(boom) compleet met je eigen, milieuvriendelijke kerstbal met jouw verhaal. Als je wint, kun je je ontwerp zelf lasersnijden in de professionele werkplaats van Omlab. Deadline: vrijdag de 13de.

Jong en oud kan meedoen aan deze ontwerpwedstrijd. We hopen op verhalen uit allerlei windstreken, religies en familiegeschiedenissen.

Vang jouw verhaal, leg die vast in een tekening. Hoezo een verhaal? Lees de bijebhorende column Kerstballen(wed)strijd.

Doe mee!

Ontwerp een kerstbal (of piek). Maak je ontwerp tweedimensionaal (plat) of driedimensionaal (ruimtelijk). Huub Looze geeft hier volgende week tips voor. Lever je tekening uiterlijk vrijdag 13 december 2019 in: info@omlab.nl. Vertel erbij wat het verhaal is achter jouw ontwerp, al is het maar één zin. Meld ook wat de maat moet zijn en wat je leeftijd is.

In de jury: Paula Arntzen ruimtelijk vormgever, Hanneke Weijers van Rozet Klooilab en Makercosmos, Jorik van der Hoeven van Natuurcentrum Arnhem en Huub Looze van Omlab.

Goed om te weten

De kerstballen worden uitgevoerd in biobased plaatmateriaal, dus van plantaardige oorsprong. Dat kan bijvoorbeeld hout of papier zijn. Wat het precies wordt vertellen we hier binnenkort.

Al het materiaal is biologisch afbreekbaar. Maar je ontwerpt natuurlijk een mooie bal en die gooi je nooit meer weg. In principe kunnen ornamenten van de meeste biobased materialen decennia lang mee, mits je er goed voor zorgt. Het Nederlands Openluchtmuseum heeft een mooi voorbeeld daarvan in de collectie: kerstversiering uit 1935, gemaakt van taartjespapier en een walnoot.

Zet in je agenda:

Op woensdag 18 december van 14.00 tot 16.00 uur kunnen de winnaars hun kerstbal zelf laseren bij Omlab op de Buitenplaats Koningsweg, Arnhem. Afhankelijk van de maat van je tekening, maak je er 1, 2 of 3. Laser je die niet zelf, dan sturen we jouw winnende kerstbal uiterlijk 20 december op in een milieuvriendelijke envelop.

Kerstcadeautje!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden