Rivers Vocal Group, opgelucht na het examen
Rivers Vocal Group, opgelucht na het examen (Foto: Rivers International School)

Meisjeskoor internationale school doet examen

Rivers Vocal Group, het meisjeskoor van de Rivers International School Arnhem, legde afgelopen woensdag examen af bij the Associated Board of Royals School of Music London (ABRSM).

"Zo ver ik weet is dit de eerste keer dat een middelbare schoolkoor uit dit deel van het land aan dit koorexamen meedoet”, vertelt dirigent Simon de Jong van T2muziek.”
Koorexamens zijn beschikbaar op drie niveaus: Initial, Intermediate en Advanced, in dit geval ging het om het Initial examen. Het koor voerde een aantal vocale oefeningen uit, gevolgd door drie contrasterende koorwerken, die ze zelf mochten kiezen. Het werd: Who can sail, Si ya hamba en The children of the sun.

"Voor de koorleden is het een extra stimulans om naar zo'n examen toe te werken", aldus Simon. "Daarbij is het een mooie gelegenheid om fantastische muziek te ontdekken en uit te voeren."

Zoals bij alle ABRSM-beoordelingen, werd de uitvoering gehoord door een van de ABRSM-examinatoren - allemaal hooggekwalificeerde, ervaren muzikanten. De uitvoering was goed en naar verwachting zullen de leerlingen binnenkort te horen krijgen dat ze geslaagd zijn. De leerlingen ontvangen dan een certificaat dat in de toekomst kan bijdragen bij de toelating voor studies.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden