Met 'Smoorverliefd op de 80's' komt droom Arnhemse band uit

Op 20 december aanstaande gaat een droom in vervulling voor de Arnhemse 80's Tributeband 'Club Le Bon. Dan staan ze met het feest 'Smoorverliefd op de 80's' in de grote zaal van de Arnhemse poptempel Luxor Live. De band speelt zelf twee uur live, met diverse gastmuziaknten, waarna de DJ's 80% Nootjes en Rob Spijker (Boogie Nights) voor een swingende afterparty zorgen. En misschien brengt de avond nog wel een bizondere Britse eighties verrassing...

Herinneringen aan de 80's
De zes Arnhemmers van Club le Bon zijn allen de 40 ruim gepasseerd, zijn vader, hebben een baan en iedere week op een podium is wel erg veel gevraagd. Maar de liefde voor de popmuziek uit de jaren 80 houdt ze bezig. Gitarist Eelco Visser: "In onze vrije tijd zijn we ook echt veel met muziek bezig. We luisteren naar alles, maar de jaren '80 brengen ons terug naar onze jeugd. Grote artiesten en bands als Duran Duran, Wham!, Madness, Doe Maar, David Bowie, Terence Trent D'Arby, INXS, U2, het Goede Doel en The Cure, maar ook 'one hit wonders' als King, Sly Fox en Dead or Alive en meer obscure bands als Killing Joke en The Smiths hebben echte 80's knallers gemaakt! Daar heeft iedereen zo zijn herinneringen aan en dat maakt het speciaal. We hebben dan ook een Facebookgroep opgericht waar iedereen mee kan delen en doen in deze liefde voor de 80's. Zelf maken we in onze vrijie tijd nog de podcastserie 80's Erelijst en schrijven we artikelen op ons blog over vette hits uit die tijd!"

Gastmuzikanten en bekende DJ's
Een aantal keren per jaar treedt de band op! Zoals op 20 december in Luxor Live met het, samen met Luxor Live bedachte, feestconcept 'Smoorverliefd op de 80's'. Een titel die de lading volledig dekt! Eelco: "Als we spelen, willen we het op mooie plekken doen. In een mooie zaal, zodat we onze visuals en dia's mooi kunnen projecteren. En met veel publiek, want hoe meer zielen hoe meer vreugd!" De band droomt van een uitverkocht huis in de prachtige Grote Zaal van Luxor Live. Eelco: "Voor ons zou dat een droom zijn die uitkomt. We doen er dan ook alles aan het feest zo groots mogelijk aan te pakken. We hebben gastmuzikanten als Ries de Wit van David Bowie Tributeband Ground Control en de bekende Arnhemse rapper Brat Spitt. En bekende DJ's als Rob Spijker van Boogie Nights en 80% Nootjes van Cavia DeLuxe die wel raad weten met een swingende afterparty boordevol 80's hits! Daarnaast plakken we ouderwets posters, flyeren we bij concerten zoals bij Kim Wilde en zet Luxor Live zich er ook maximaal voor in!

Bekende Britse zanger
De band heeft voor 20 december echter nog een belangrijke, sensationele troef achter de hand. En wil daar logischerwijs nog niet teveel over zeggen. Eelco: "We kunnen er nog niet veel over kwijt, anders dan dat we met een zeer bekende Britse zanger in contact zijn. Tot wat dat gaat leiden, we hebben geen idee! Wellicht speelt hij met ons mee, misschien vliegen we nog naar hem toe om samen wat op te nemen, wie weet neemt hij een filmpje op dat we tijdens de show kunnen afspelen? Het owrdt al een geweldige avond, maar dat zou de eerste editie van 'Smoorverliefd op de 80's' legendarisch maken!"

Wil je kans maken op 2 vrijkaarten? Mail dan jouiw favoriete top-5 van de 80's naar clublebon@gmail.com. Onder alle inzenders verloten we in totaal 2 keer 2 kaarten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden