Telefoon medewerkers met burgemeester marcouch
Telefoon medewerkers met burgemeester marcouch (Foto: P vd Beukel)

Nominatie Arnhem Bedankt 2019

Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Arnhem heeft de vrijwillige telefoon medewerkers voor gedragen voor de groepsprijs van de Arnhemse stadsprijs. Afgelopen zaterdag werd deze uitgereikt in Musis Sacrum. Mvt Arnhem heeft 9 telefoon medewerkers en 5 ochtenden per week wordt door hen de telefooncentrale bemenst, waar Arnhemmers met hun vragen terecht kunnen.

De telefoon medewerkers zijn het visitekaartje van MVT, het eerste contact van de inwoner met MVT! Zonder hen kunnen wij niet de dienstverlening bieden zoals we nu doen. Zij vormen een vaste kern van vrijwilligers, waarvan sommigen al vanaf de start van MVT 21 jaar geleden aan ons verbonden zijn. Een vrijwilligersbaan waarbij zij iedere week een ochtend trouw en betrouwbaar en met veel inzet hun werk doen. Geduldig aan de telefoon uitleggen aan mensen wat er mogelijk is en luisteren naar de diverse soms schrijnende verhalen. Telefoon medewerkers opereren zelfstandig en zijn in hun oplossingen zeer creatief.

Een groep vrijwilligers die inmiddels bestaat uit naast de oudere kern ook een paar jongere vrijwilligers die weer nieuw elan brengen in de groep.

De stadsprijs voor de groep is gewonnen door Bezoekerscentrum Airborn at the bridge, maar MVT is al blij met de nominatie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden