Burgemeester Ahmed Marcouch
Burgemeester Ahmed Marcouch (Foto: Peter van de Beukel)

Burgemeester reikt Arnhemse stadsprijs voor vrijwilligerswerk uit

Vanavond heeft Burgemeester Ahmed Marcouch na een speech waarin hij alle vrijwilligers in Arnhem bedankt voor het vele belangrijke werk wat zij doen, de eer gehad de Arnhemse Stadsprijs voor Vrijwilligerswerk uit te reiken. Dit deed hij samen met Henk Berg, de voorzitter van de stichting tijdens de feestelijke avond Arnhem Bedankt in Musis Arnhem.

Aanmoedigingsprijs

Soms komt de jury een speciale parel tegen tussen de inzendingen en dat was dit jaar het geval. Joost de Gelder is een jonge vrijwilliger die betrokken is bij “de Klup” en zich inzet voor bezoekers op de woensdagavond. Als jonge vrijwilliger is hij een voorbeeld voor anderen en moedigen we hem aan om met dit mooie vrijwilligerswerk door te gaan. Hij ontvangt hiervoor de aanmoedigingsprijs en een cheque ter waarde van €250,-

Individuele winnaar

In beide categorieën waren er wederom drie mooi genomineerden. Maar de jury kon er maar één verkiezen tot winnaar. De individuele winnaar van de Arnhemse Stadsprijs voor Vrijwilligerswerk 2019 is gegaan naar mevrouw Wil van Ginkel - Frikken van kingloopcentrum het Vincentrum. Naast een prachtig kunstwerk van Evelien Stamhuis ontving zij ook een geldbedrag van 500 euro. Wil heeft een behoorlijke staat van dienst voor zowel de Vincentius Vereniging Arnhem, de kringloopwinkel Vincentrum en voor de stichting Leergeld Arnhem. Met haar motivatie en gedrevenheid heeft ze vele mensen in en buiten Arnhem geholpen. Redenen genoeg voor de jury om haar de aandacht te geven die zij verdiend.

Groepsprijs

De prijswinnaar in de categorie groepen is geworden Airborne at the Bridge. Zij ontvingen uit handen van de burgemeester een cheque ter waarde van €1000,- . De vrijwilligers van Airborne at the Bridge die met hun gastvrije ontvangst vele bezoekers van over de hele wereld blijvend verbinden aan de John Frostbrug en Arnhem. Hierdoor blijft de historie van de Slag om Arnhem en de operatie Market Garden, ook na 75 jaar, nog altijd springlevend.

De deskundige en betrokken jury onder leiding van voorzitter Henk Berg (directeur OSGMetrium) bestond dit jaar uit Martien Louwers (wethouder gemeente Arnhem), Petra van Stijn (directeur VeBe van Steijn), Arno de Berg (Gemeente Arnhem), Christel Krebber (Volkshuisvesting) en Chris van der Burg (Arnhem Bedankt).

Na afloop van het officiële programma had Carnavalsvereniging de On-Ganse, tevens de organisatie van de gehele avond van de avond in alle zalen voor entertainment gezorgd. Zo konden de voeten van de vloer bij de Silent Disco of tijdens het optreden van de band “Act on Demand”, de Hofkapel en Martine Fleming zorgde voor mooie klanten in de singelfoyer, er kon een gokje gewaagd worden in het casino en tevens was er de gelegenheid je eigen zangkunsten ten gehore te brengen bij het Karaoke. Al met al een mooi programma om alle vrijwilligers te BEDANKEN!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden