Pleyade onthult ambitieuze toekomstplannen

Arnhem - Tijdens een jaarlijkse stakeholderbijeenkomst op 14 november onthulde bestuurder Floor de Vroome twee initiatieven die Pleyade in 2020 gaat opstarten: de bouw van een bijzonder huis in het Nederlands Openluchtmuseum én de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk in Arnhem-Zuid.

Tijdens de bijeenkomst voerde presentator Toine van Peperstraten verschillende tafelgesprekken met medewerkers en relaties van Pleyade over de ontwikkelingen in ouderenzorg. Onderwerpen zoals toezichthouden, innovatie en zorgverlening kwamen uitgebreid aan bod. Aan het eind van de middag schoof Pleyade-bestuurder Floor de Vroome aan bij Van Peperstraten, samen met Teus Eenkhoorn, directeur Nederlands Openluchtmuseum. Daar onthulden zij hun gezamenlijke plan: een bijzonder huis in het Openluchtmuseum.

Huis van herinnering

Het Nederlands Openluchtmuseum en Pleyade willen in het museum een plek creëren die volledig in dienst staat van reminiscentie. Zij gaan een huis bouwen, waar mensen met dementie zich prettig voelen en op een actieve manier herinneringen kunnen beleven. Het doel van de woning is mensen met dementie te helpen bij het ophalen van herinneringen aan vroeger, door de zintuigen te prikkelen met onder meer geluiden, muziek, activiteiten, beelden en voorwerpen. Door de sfeer en beleving gaan bezoekers terug in de tijd. Beide partners hebben een intentieverklaring ondertekend als officiële start van dit bijzondere project.

Vernieuwend wonen

De Vroome sloot af met een vernieuwend concept voor de toekomst: een compleet nieuwe woonwijk in Arnhem-Zuid. Op de locatie aan de Slochterenstraat in Arnhem-zuid, waar nu Pleyade Revalidatie is gevestigd, gaat Pleyade samen met een aantal partners een geheel nieuwe woonbeleving realiseren. De woonwijk wordt een natuurgetrouwe afspiegeling van de samenleving. Een plek waar mensen met behoud van kwaliteit van leven zelfstandig kunnen wonen, werken, ontspannen en deelnemen aan de samenleving. Met alle noodzakelijke ondersteuning en diensten binnen handbereik.

Floor de Vroome: "Wij vinden dat naast een vertrouwd en fijn 'thuis' de verbinding met een diverse gemeenschap veel bijdraagt in het beleven van een goede en waardige oude dag. Zelfstandig wonen, revalideren of ondersteund wonen in zo'n minigemeenschap versterkt de steunstructuur. Daarom willen we een interactieve woonomgeving creëren waar mensen graag zijn en fijn kunnen leven in de wetenschap dat er altijd ondersteuning dichtbij is, wanneer zij daar behoefte aan hebben "

Momenteel is Pleyade in gesprek met diverse partijen op het gebied van faciliteiten en technologie. "Er moet nog veel gebeuren voordat we met bouw kunnen starten, maar als het aan mij ligt, gaat de eerste schop volgend jaar de grond in", aldus De Vroome.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden