Foto:

Biologische Boerderijwinkel in Presikhaaf

Sinds twee jaar heeft Natuurcentrum Arnhem op haar Stadsboerderij Presikhaaf een biologische boerderijwinkel. Je kunt er terecht voor producten van eigen land, zoals vlees, verse eieren, kaas en seizoensgroenten. Daarnaast vinden bezoekers er onder meer lekkernijen en versnaperingen uit de streek, evenals inspirerende cadeaus en speelgoed waarmee je thuis zelf aan de slag kan met natuur en duurzaamheid.

Biologisch en verantwoord

Duurzaam en gezond voedsel is belangrijk. Voor een gezond lijf en een groene toekomst. Daarom worden de stadsboerderijen van Natuurcentrum Arnhem (Stadsboerderij Presikhaaf in Noord en Stadsboerderij de Korenmaat in Zuid) biologisch beheerd. Met respect voor mens- en dier en in harmonie met de natuur. Dat betekent onder andere dat de dieren gezond voedsel krijgen en altijd voldoende bewegingsruimte hebben.

Winkelcoördinator Hanneke Busscher: “Mensen die naar de winkel komen zijn vaak bewust bezig met hun eten; ze willen weten waar hun voedsel vandaan komt en wat ermee gebeurd. Ze komen bijvoorbeeld speciaal voor ons biologische vlees. Het vlees in de winkel komt van onze eigen dieren (die alleen geslacht worden als ze niet meer op de boerderij gehouden kunnen worden). Het vlees van de dieren is daarom eerlijk en van zeer hoge kwaliteit. En dat proef je! Onze rookworst viel deze maand zelfs twee keer in de prijzen! “

Een plek die inspireert

Busscher vervolgt: “Duurzaamheid betekent voor ons dat wij verspilling zoveel mogelijk tegengaan en hergebruik stimuleren. In de winkel zijn dan ook producten te verkrijgen die gemaakt zijn van natuurlijke materialen en/of gerecycled materiaal. En is een kromme komkommer minder lekker dan een rechte? Nee, natuurlijk niet! Daarom ligt een kromme ook gewoon bij ons in de schappen en vind je bijvoorbeeld jam van vruchten die elders weggegooid zouden worden”.

Zelf aan de slag

In de boerderijwinkel vind je naast gezonde en lekkere voedingsmiddelen, ook handige tips om zelf gezond te koken en duurzaam te leven. Van kookboeken en recepten tot zaaigoed en kweekbakken. De boodschap? Gezond en eerlijk eten is helemaal niet moeilijk! Ook voor kinderen zijn er veel leuke producten om mee aan de slag te gaan, zoals zelf een vogelhuisje maken of loepjes om mee op ontdekkingsreis te gaan in eigen tuin.

Nieuwsgierig? Ga dan zeker snel eens langs. De boerderijwinkel is te vinden op Stadsboerderij Presikhaaf, Ruitenberglaan 4 en geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 – 16.30 uur. De boerderijwinkel zoekt momenteel vrijwilligers. Kijk voor meer informatie op www.natuurcentrumarnhem.nl/vacatures

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden