Lydia Schouten, Romeo is Bleeding (1982)
Lydia Schouten, Romeo is Bleeding (1982) (Foto: )

Museum Arnhem en Focus Filmtheater presenteren Mediakunst Festival Arnhem

Tijdens het festival is er op zondag 24 november van 19.30 – 20.00 uur ook een presentatie van het boek 'A Critical History of Media Art in the Netherlands: Platforms, Policies, Technologies'. In het boek staan kunstenaars die hun opleiding volgden aan ArtEZ en kunstenaars die vertegenwoordigd zijn in de collectie van Museum Arnhem. Marga van Mechelen overhandigt het boek aan Saskia Bak, directeur van Museum Arnhem. Conservator hedendaagse kunst van Museum Arnhem, Mirjam Westen, licht het belang van het boek toe.
Boekpresentatie 

Het dagprogramma van het Mediakunst Festival Arnhem is opgedeeld in vier blokken, met elk een overkoepelend thema. Bezoekers kunnen een passe-partout voor de hele dag kopen (voor €20,-), maar er zijn ook tickets per blok beschikbaar (voor €7,50). Alle blokken worden ingeleid door de kunstenaars die hun eigen werk toelichten. Blok 1 (11.00 – 13.00 uur) met Jeroen Eisinga gaat over performance kunst en video. Blok 2 (14.00 – 16.00 uur) met Lydia Schouten behandelt feminisme en seksualiteit. In blok 3 (16.30 uur – 18.30 uur) met Julika Rudelius staan fictie, mens en maatschappij centraal, en de dag wordt afgesloten met blok 4 (20.00 – 22.00 uur) met Barbara Visser over politieke betrokkenheid.

Arnhem, 14 november - Museum Arnhem en Focus Filmtheater presenteren op zondag 24 november van 11.00 tot 22.00 uur het Mediakunst Festival Arnhem. Een dag vol mediakunstwerken uit Nederland van de afgelopen decennia, waarbij kunstenaars hun eigen werk toelichten. Meer informatie en kaarten zijn te verkrijgen via focusarnhem.nl of aan de kassa van Focus Filmtheater. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden