vrijwilligers bij het bijenhotel
vrijwilligers bij het bijenhotel (Foto: Astrid Boerkamp)

Nieuw hotel geopend voor de wilde bij

Afgelopen zaterdag hebben vrijwilligers van Arnhem Zoemt en Biologisch Tuinvereniging Elderveld een insectenhotel gemaakt naast het terrein van de moestuinvereniging.

Het insectenhotel is gebouwd met duurzame restmaterialen van BTV Elderveld. De vulling van het insectenhotel; boomstammetjes en riet, komt uit Arnhem. De boomstammen zijn aangeleverd en op maat gezaagd door Dolmans landscaping.

Met prachtig droog weer en een steeds grotere groep vrijwilligers zijn de materialen klaar gemaakt voor het hotel. De boomstammen kregen gaten van diverse grootte voor de verschillende wilde bijen. Het riet werd geoogst in de slootkanten uit de buurt en is op maat geknipt.

Vooral het vullen van het hotel kon rekenen op veel belangstelling. Ook van bijen! Nadat het eerste blok geplaatst werd vloog de eerste bij er al in. Ook de deelnemers waren enthousiast en kondigden aan dat zij thuis ook aan de slag gingen.

Volgend jaar is de biologische tuinvereniging een heuse bijenoase. Je kunt het hotel bekijken bij de achterzijde van BTV Elderveld, aan het fietspad. Zelf aan de slag voor de wilde bij? Maak je eigen hotel en lees waarom dit belangrijk is en krijg meer tips op; www.arnhemzoemt.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden