Vrijwilligersvacature van de week

Reisbegeleiders gezocht voor bijzondere kinderen (10 t/m 18 jaar)

"Samen Reizen met..." is op zoek naar vrijwilligers, die het leuk vinden om kinderen van het (voortgezet) speciaal onderwijs te helpen bij het vergroten van hun zelfvertrouwen, zelfredzaamheid en mobiliteit door hen per fiets of met het openbaar vervoer naar school te begeleiden. Je reist samen met een collega-begeleider met 1 tot maximaal 3 kinderen mee naar school om hen zelfstandig te leren reizen in het openbaar vervoer of op de fiets. Je doet dit gemiddeld 2 dagen in de week, afhankelijk van je beschikbaarheid (aantal uur in overleg), in Arnhem en omgeving, 2 dagen in de week, 's ochtends voor school begint en na afloop van school.

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig? Betrokkenheid, flexibiliteit, geduld en kennis van het openbaar vervoer (tenzij u gaat fietsen).

Wat maakt het werk de moeite waard voor de vrijwilliger? Genieten van de trots en de blijdschap van het kind. Waardering dat jij het mogelijk hebt gemaakt dat het kind zelfstandig gaat reizen. Je doet ervaring op in het begeleiden van kinderen met een beperking.

De organisatie biedt een begeleiderstraining aan.
Help jij jongeren hun wereld te vergroten? Meld je dan aan als reisbegeleider OV voor leerlingen uit het speciaal onderwijs bij Marlous Schapink, 06-83390433 of via marlousschapink@carolienaalders.nl

Informatie over andere vrijwilligersvacatures:

Website: www.vrijwilligerscentralearnhem.nl. Daar vindt u o.a. een vacaturebank met een overzicht van de vacatures in Arnhem en omgeving.
Persoonlijk advies: U kunt een afspraak maken met één van de medewerkers van de vrijwilligerscentrale. Bel naar (026) 44 22 833 of stuur een e-mail naar info@vrijwilligerscentralearnhem.nl

Vrijwilligerscentrale Arnhem, voor al uw vragen over vrijwilligerswerk

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden