Een Kunstcafe in De Beyer op de Geitenkamp
Een Kunstcafe in De Beyer op de Geitenkamp (Foto: Zefanja Hoogers)

Het bruist aan de Rijn

Rozet heeft de projectleiding van het programma ‘Het bruist aan de Rijn’, in het kader van het landelijke programma Age Friendly Cultural City. Rozet doet dit samen met een aantal aanbieders in de kunsten en in zorg- en welzijn, en met steun van de Gemeente Arnhem.

Het Kunstcafé als onderdeel van ‘Het bruist aan de Rijn’ is meer dan alleen kunst. Het is een ontmoetingsplaats waar mensen met dezelfde interesses bij elkaar komen en onder het genot van een kopje koffie in gesprek gaan. Rozet Centrum is de thuisbasis, maar Kunstcafés vinden ook op andere locaties in de stad plaats. Zoals in De Beijer op de Geitenkamp, of Drie Gasthuizen Groep locaties als De Traa aan de Rozendaalseweg en Altevelt aan de Beethovenlaan, alsook stadsboerderij De Hooijmaat in Rijkerswoerd. Alle kunstcafés hebben óók altijd muzikale intermezzo’s.

De toegang van de Kunstcafés is gratis. Afhankelijk van de locatie zij er tegen verschillende bedragen vouchers te koop voor onbeperkt koffie of thee.

Er zijn inmiddels twee infopunten ingericht waar u, behalve bij Rozet centrum, meer informatie kunt krijgen over de activiteiten binnen ‘Het bruist aan de Rijn’. Dat zijn De Beijer (Willem Beijerstraat 13) vrijdagen van 11.00u tot 12.00u en De Petersborg, SWOA, (Slochterenweg 40) woensdagen van 11.00u tot 12.00u.

Kijk op www.rozet.nl/55plus voor details en aanmelding voor de nieuwsbrief.

Het bruist aan de Rijn, Age Friendly Cultural City (AFCC) is een cultureel programma als structureel onderdeel van het leven van ouderen om talenten te (her) ontdekken, ontmoeting te stimuleren en de zorgvraag uit te stellen. AFCC is een samenwerkingsverband van Rozet, Gemeente Arnhem, zorg en welzijn en kunst- en cultuuraanbieders. AFCC wordt mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden