Foto's: Nacht van de Vluchteling

Lustrum-editie Nacht van de vluchteling Gelderland

In 2020 organiseert Stichting Vluchteling voor het vijfde opeenvolgende jaar de Nacht van de Vluchteling in Gelderland. Nieuw dit lustrumjaar zijn de afstanden van 10 en 20 km die worden georganiseerd naast de bestaande 40 km route. Lopers die meedoen zamelen geld in voor noodhulp aan vluchtelingen over de hele wereld. Stichting Vluchteling organiseert de sponsorloop in het weekend van zaterdag 20 op zondag 21 juni.

Verdere uitbreiding
De lopers van de 40 kilometer beginnen om stipt middernacht in het centrum van Nijmegen. Vervolgens gaat de route via de Oversteek de Waal over, via Valburg en Elst naar Arnhem-Zuid. Vervolgens lopen de deelnemers via de John Frostbrug de Nederrijn over en finishen in Arnhem. De meeste deelnemers lopen er gemiddeld acht tot negen uur over en finishen de volgende ochtend. Agnes Lewe en Lisette Bros liepen alle edities van de Nacht van de Vluchteling in Gelderland mee: "Om onze solidariteit te tonen met mensen op de vlucht voor oorlog, conflict en onderdrukking en geld op te halen voor noodhulp lopen we in 2020 opnieuw mee met de Nacht van de Vluchteling Gelderland."

Voor wie geen 40 km wil of kan lopen, zijn er die zaterdag voor het eerst ook kortere afstanden. Die nieuwe afstanden van 10 en 20 kilometer vinden plaats in de vooravond van zaterdag 20 juni en starten om 19.00 uur in Nijmegen.

Landelijk initiatief
Tegelijkertijd zijn er ook 40 kilometer routes van Rotterdam naar Den Haag, van Utrecht naar Amersfoort, van Amsterdam naar Haarlem en van Nijmegen naar Arnhem. En voor het eerst ook een route in Noord-Brabant: van Tilburg naar Eindhoven. In alle startsteden zijn, net als in Nijmegen, afstanden van 10 en 20 kilometer.

Vaste supporters Melissa Drost, Art Rooijakkers en Waldemar Torenstra hebben opnieuw hun medewerking toegezegd. Naar verwachting lopen 1200 deelnemers mee met de Gelderse editie.
De inschrijving voor alle routes en afstanden is geopend via www.nachtvandevluchteling.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden