Christien Loen, 'De Schreeuw',  videostill 3
Christien Loen, 'De Schreeuw', videostill 3 (Foto: Christien Loen)

'Het is mooier als er mensen in zitten'

Oosterbeek - Op 16 november opent in het voormalige ABN/AMRO-bankgebouw in Oosterbeek de tentoonstelling ‘Het is mooier als er mensen in zitten’, met werk van Lobke Burgers, Ada Dispa, Sylvia Evers, Wout Herfkens, Frans Klerkx, Anthony Litjes, Christien Loen, Rinke Nijburg, Michiel van Overbeek, Jerome Symons en Hans Walraven. In al het werk staat de mens en de menselijk figuur centraal. De titel verwijst tevens naar het leegstandprobleem in centra van veel steden en dorpen zoals Oosterbeek.

‘Het is mooier als er mensen in zitten’, gepresenteerd door Stichting Scarabee in samenwerking met De Vrienden van Job en B53, is een tentoonstelling met voornamelijk (bewegende) 3-dimensionale kunstwerken en videokunst. Dus geen formele kunst, pure abstractie, kunsthistorische bespiegelingen, of technische perfectie, maar werk waarin het levendige contact met het menselijk bestaan zich toont in levenslust, spel, mislukkingen, wanhoop, lijden, geloof, engagement, liefde, dromen en humor. Behalve dat er veel te zien is, is er ook veel te horen: zowel de video van Hans Walraven en Christien Loen, als de bewegende sculpturen van Michiel van Overbeek, Anthony Litjes en Wout Herfkens maken geluid.

Stichting Scarabee, al decennia lang actief als organisator van exposities en projecten in de gemeente Renkum, werkt voor het eerst samen met zowel B53 als De Vrienden van Job. B53 (Nico Schulte en Joop Nuyens) maakte afgelopen jaren faam als tentoonstellingsmaker in leegstaande panden aan de van Muijlwijkstraat 23 en Broerenstraat 53 in Arnhem. De Vrienden van Job (Wout Herfkens, Rinke Nijburg en Ad Verhage) is een in Oosterbeek gevestigde stichting die tentoonstellingen van hedendaagse kunst met een religieus of filosofische thematiek organiseert. Eerder organiseerden zij tentoonstellingen in o.a. Museum Het Valkhof (Nijmegen), Museum Catharijneconvent (Utrecht), Circa...dit (Arnhem) en Het Noordbrabants Museum (Den Bosch).

Het is mooier als er mensen in zitten

Data: Van 16 november tot en met 8 december 2019

Openingstijden: Zaterdag en zondag van 12-17 uur

Opening: 16 november om 15.00 uur

Locatie: Het voormalige ABN/AMRO-bankgebouw aan de markt, Utrechtseweg 147, Oosterbeek

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden