Groen licht voor de Carnavalsoptocht Arnhem

Goed nieuws voor alle carnavalisten, toeschouwers en liefhebbers van carnaval in Arnhem en omgeving: de carnavalsoptocht zal ook in 2020 gewoon weer door de Arnhemse straten trekken. Dat de Carnavalsoptocht Arnhem uit de traditie zou verdwijnen, was voor sommige vrijwilligers, die carnaval in Ernem een warm hart toedragen, ondenkbaar. Zij hebben zich verenigd in de ‘Vrienden van de Ernemse Optog’ en gisteren groen licht gekregen van de gemeente om te starten met de organisatie.

Frits Roelofs, zelf al jaren actief in het Arnhemse carnavalsleven, is benoemd als voorzitter van het bestuur.

Frits: “Met de goede basis die het oude bestuur voor ons heeft neergelegd, de prettige samenwerking met de gemeente en de hulp van veel ‘Vrienden van de Ernemse Optog’ gaan wij ons vol energie inzetten om van de carnavalsoptocht 2020 weer een mooi feest te maken. Daarnaast vinden wij het belangrijk om van de optocht een evenement te maken dat Arnhem verbindt. Carnaval vier je samen!”

En samen is ook terug te vinden in de structuur van de nieuwe organisatie.

“Wij hebben een bestuur gevormd met tien vrijwilligers vanuit Arnhem en omstreken die op hun eigen wijze betrokken zijn bij carnaval in Arnhem. Daarnaast willen we zoveel mogelijk mensen toevoegen aan de ‘Vrienden van de Ernemse Optog’. Vrienden die, net als wij, het carnaval in Arnhem een warm hart toedragen en zich op welke wijze dan ook willen inzetten voor deze optocht. Hierin zoeken wij ook actief de samenwerking met de carnavalsverenigingen vanuit Arnhem en omstreken. Op deze manier willen we een stabiele organisatie bouwen die niet alleen dit jaar zorgt voor het behoud van de optocht, maar ook veel jaren die volgen. ”

Groen licht, ook voor alle verenigingen die op 11-11 het nieuw carnavalsseizoen inluiden: er kan gestart worden met het bouwen van imposante wagens en creëren van prachtige outfits. Op zondag 23 februari kunnen we weer door de Arnhemse straten trekken om samen het carnavalsfeest te vieren.

Wil jij je aanmelden voor de ‘Vrienden van de Ernemse Optog’, neem dan contact op met Frits Roelofs via frits.roelofs@gmail.com

Meer berichten