Wijkbewoners Geitenkamp maken theater

Wijkbewoners organiseren opnieuw eind november het locatie-theater project GEITenBULT in de wijk Geitenkamp en omgeving.

In het verleden werd dit georganiseerd door Muziektheater de Plaats als Kamp&Geit. Dit was zo’n succes dat wijkbewoners die daaraan meededen De Beijer als ontmoetingsplek in de wijk hebben opgezet. Deze groep vrijwilligers richtte later de stichting Kunst op de Bult op. Vanuit deze stichting wordt sindsdien elk jaar Herfsttheater GEITenBULT georganiseerd.

Elk jaar is dat weer een succes: 2 routes met elk 5 verrassende scenes door de wijk. Waarbij ongeveer 75 wijkbewoners van 13 tot 96 jaar voor of achter de schermen enthousiast meedoen. We trekken zo’n 350 toeschouwers.

De scenes komen tot stand onder leiding van regisseurs uit de wijk of studenten en pas afgestudeerden van Artez.

Naast artistiek is het ook een sociaal project. We betrekken zoveel mogelijk mensen en organisaties uit de wijk erbij. De Beijer is de werkplaats van het project, het MFC de Wetering is feestelijke locatie op de voorstellingsdagen (hier starten de routes en vindt de Meet&greet na de voorstellingen plaats), de Vlindertuin is 1 van de locaties.

Er zijn vanaf de zomer voorbereidende bijeenkomsten, we sluiten af met een feestelijke maaltijd en hebben in december een terugkomavond waar de opnames van alle scenes gezamenlijk bekeken worden.

Financieel worden wij ondersteund door de Gemeente Arnhem, het bewonersoverleg Geitenkamp en Rozet.

Info en kaartverkoop via www.kunst-op-de-bult.nl 

Meer berichten