Foto: Photographer: Kurt Peeters

Stadstheater heeft restyling ondergaan

De afgelopen periode stond Musis & Stadstheater in het teken van vernieuwing en verbetering, met oog voor de toekomst. Het Stadstheater heeft met het ontwerp van het Arnhemse MAISON the FAUX een eigentijdse metamorfose ondergaan. Het balkon van Musis is onlangs voorzien van een 'groene' en 'horecaproof' inrichting én er liggen sinds deze zomer 198 zonnepanelen op het dak waarmee het concertgebouw een deel van de energie zal opwekken.

Het Arnhemse creatieve ontwerpbureau MAISON the FAUX heeft zich gebogen over een low cost restyling van het Stadstheater. 'Het duurt nog zeker 2,5 jaar tot aan de verbouwing van het Stadstheater en Arnhems ontwerpbureau MAISON the FAUX heeft met een klein budget het Stadstheater weer tot een plek gemaakt waar je graag bent', aldus Hans Verbugt directeur Musis & Stadstheater. 'Onze medewerkers en vrijwilligers hebben deze zomer meegeholpen met verven van de binnenkant van het pand, om de kosten laag te houden. En dankzij partners in de stad is onze huidige inrichting aangevuld met mooie eycatchers. Intratuin Arnhem leverde planten, Sofacompany banken, Studio Met Met heeft twee exposities ontworpen voor onze huisgezelschappen Introdans en Toneelgroep Oostpool. MaXXprint heeft met de textielframes en stickers de muren en barren voorzien van prints'. Tessa de Boer van MAISON the FAUX: 'Het uitgangspunt van het ontwerp was het opvallende ontwerp van het tapijt. Dit hebben we uitvergroot terug laten komen in een nieuw 3D ontwerp door kunstenaar Willem Stapel. Tenslotte hebben we gerichte intieme eyecatchers geplaatst voor een warm en welkom gevoel.'

Naast het Stadstheater werd Musis ook aangepakt deze zomer. Er werden zonnepanelen op het dak geplaatst en aan de voorkant van het gebouw werd het balkon opgeknapt met veel groen, waardoor deze verhuurd kan worden aan bedrijven en ondernemers uit de regio.

In de komende maanden is er genoeg gelegenheid om de restyling van het Stadstheater zelf te ervaren. Thomas Acda, het ballet De Notenkraker, Introdans en Clean Pete zijn namen die in de komende twee maanden op het programma staan en waar nog kaarten voor verkrijgbaar zijn.

Musis & Stadstheater
Musis & Stadstheater Arnhem verbindt Arnhem met de rijkdom van kunst en cultuur, want cultuur maakt gelukkig! In onze twee huizen vertellen wij al meer dan 150 jaar oude en nieuwe verhalen: door muziek, theater en dans. We koesteren onze geschiedenis: Musis is de oudste actieve concertzaal van Nederland. We omarmen ook een nieuw en inclusief programma, gemaakt door gevestigde en jonge creatieve makers. Kunst en cultuur zijn altijd in beweging, daarom verleggen ook wij voortduren onze grenzen. Zo formuleren kunst en cultuur in onze huizen een antwoord op de actualiteit. Musis & Stadstheater verbindt zich met thuisstad Arnhem door bijzondere samenwerkingen en voor bedrijven door te dienen als eventlocatie en als hart van de bruisende businessclub 'DeCultuurclub'.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden