Foto: Rogier Bos

Arnhemse fotograaf ontvangt de kwalificatie Brons Master

Deze kwalificatie wordt toegekend door Master Photographers Network (MPN); een netwerk van professionele fotografen dat als doel heeft het niveau van creatieve professionele fotografie op een hoog peil te houden.

Eens per jaar krijgen MPN-leden de mogelijkheid om op te gaan voor de kwalificaties Brons, Zilver en Goud Master. Deelnemers leggen hun 10 (Brons) of 20 (Zilver en Goud) beste foto's voor aan een internationale vakjury. De vakjury bestond uit Hans Einspanier (Duitsland), Janusz Szpakowski (Polen/Spanje) en Adrian Sommeling (Nederland). Deze beoordeelt de beelden onder andere op kwaliteit, techniek en onderscheidenheid. Pas wanneer aan alle strenge eisen wordt voldaan mag de kandidaat zich Brons, Zilver of Goud Master noemen.

De serie van Matty was opvallend binnen de groep van veelal portretfotografen. Zij koos om met 10 foto's uit haar "bloem - en -vaasjes" reeks mee te doen aan de kwalificatie. Dit resulteerde niet alleen tot het behalen van haar Brons Master, maar ook tot benoeming van "Het beste portfolio" van de fotografen die zich die dag kwalificeerden.
De jury gaf hoge punten, tot goud en zilver toe en noemde haar foto's 'prachtig gestileerd' , bijna 'grafisch werk' en "kunstwerk'.

"De bloemen krijgen door het kiezen van de juiste vaas, licht en kleur, een eigen karakter, tijdens het fotograferen ontdek ik welke combinatie het beste uitkomt. Inmiddels heb ik al een hele verzameling vazen thuis en soms leen ik ze."

Naast de bloemenfotografie maakt zij met haar bedrijf "Fotografie Natuurlijk" ook veel trouwreportages, familieportretten, bedrijfsfotografie en uitvaartfotografie.

Voor vakfotografen is een Master-titel een bijzondere erkenning voor hun werk. Daarnaast is deze titel een bevestiging voor de consument dat zij met een gekwalificeerde vakfotograaf te maken heeft, wiens werk door internationale topfotografen is getoetst.

Master Photographers Network maakt zich sterk voor het niveau van creatieve professionele fotografie. Dit doet zij door middel van de Master-kwalificaties, maar ook seminars, workshops en congressen met inspirerende nationale en internationale sprekers. Door hun kennis en ervaringen te delen kunnen de leden van elkaar leren en nieuwe inspiratie opdoen.

Meer informatie op www.masterphotographersnetwork.com of op www.fotografienatuurlijk.nl

Matty Maas
Fotografie Natuurlijk
06 496 86 297

Facebook
Instagram

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden