Jury bekijkt fotopanel
Jury bekijkt fotopanel (Foto: Rogier Bos)

Brons Master-titel voor Arnhemse vakfotograaf

Internationale vakjury verleent felbegeerde kwalificatie

Vakfotograaf Linda Vriesen uit Arnhem heeft op 2 november de kwalificatie Brons Master behaald.

Deze kwalificatie wordt toegekend door Master Photographers Network (MPN); een netwerk van professionele fotografen dat als doel heeft het niveau van creatieve professionele fotografie op een hoog peil te houden. Linda Vriesen is sinds 2017 lid van MPN.

Eens per jaar krijgen MPN-leden de mogelijkheid om op te gaan voor de kwalificaties Brons, Zilver en Goud Master. Deelnemers leggen hun 10 (Brons) of 20 (Zilver en Goud) beste foto’s voor aan een internationale vakjury. De vakjury bestond uit Hans Einspanier (Duitsland), Janusz Szpakowski (Polen/Spanje) en Adrian Sommeling (Nederland). Deze beoordeelt de beelden onder andere op kwaliteit, techniek en onderscheidendheid. Pas wanneer aan alle strenge eisen wordt voldaan mag de kandidaat zich Brons, Zilver of Goud Master noemen.

De Arnhemse deed met tien zwanger- en newborn foto’s mee. Zij is met haar bedrijf LYNN Vriesen Fotografie gespecialiseerd in zwanger- en newborn fotografie. In aanloop naar de kwalificatie is zij door twee fotografen gecoacht. ‘Ik heb zoveel geleerd dit jaar om mezelf nog verder te ontwikkelen en mijn foto’s verder te perfectioneren. Dat hele proces is voor mij heel waardevol geweest. En met succes want ondanks dat ik voor Brons opging, waren mijn punten hoog Zilver. Dat is eigenlijk de allermooiste waardering die je als fotograaf kan krijgen’.

Voor vakfotografen is een Master-titel een bijzondere erkenning voor hun werk. Daarnaast is deze titel een bevestiging voor de consument dat zij met een gekwalificeerde vakfotograaf te maken heeft, wiens werk door internationale topfotografen is getoetst.

Master Photographers Network maakt zich sterk voor het niveau van creatieve professionele fotografie. Dit doet zij door middel van de Master-kwalificaties, maar ook seminars, workshops en congressen met inspirerende nationale en internationale sprekers. Door hun kennis en ervaringen te delen kunnen de leden van elkaar leren en nieuwe inspiratie opdoen.

Meer informatie op www.masterphotographersnetwork.com of op www.lynnvriesenfotografie.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden