Actie Blauwe Golven

De werkgroep Behoud Bomen Arnhem gaat met enkele bewoners uit de Du Soleilfkat beginnen met het vergroenen van de omgeving rond het omgevingskunstwerk de Blauwe Golven op het Roermondsplein in Arnhem. Acht andere Arnhemse actie- en werkgroepen hebben zich achter deze actie geschaard.

Er komen wat bosjes en een parkje die de namen krijgen van plaatselijke politici die beloftes hebben gedaan maar die niet waarmaken. Deze ludieke actie is op maandag 11 november om 11.00 uur.

Ruim een half jaar geleden heeft er een herinrichting van wegen plaatsgevonden op het Roermondsplein. Daarna zouden de Oude Kraan, voor de Du Soleilflat en tegenover de Blauwe Golven, en overbodig geworden wegen worden vergroend. Verder zouden ook nieuwe bomen worden geplant voor de bomen die zijn gekapt vanwege die herinrichting.

Ook de golven, die in de volksmond al meer dan 25 jaar Grauwe Golven worden genoemd, zouden worden opgeknapt. Niets is hiervan tot dusver terecht gekomen. Erger: de golven zien er alsmaar viezer uit en er is geen boom of struik geplant.

De acties is ook bedoeld als tegenwicht voor de komst van de hout vernietigings centrale (bio-massa-centrale van multinational Veolia) op het Arnhemse industrieterrein Kleefsewaard en de bio-massa-centrale die in Huissen (Bergerden) onder de rook van Arnhem Zuid gepland is.

Met lawaai, spandoeken en naamborden zullen we de actie kracht bijzetten.

Voor meer informatie:

Werkgroep Behoud Bomen Arnhem,

Mark Bosch, 06-27202468

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden