Rijnstate Rookvrij

Vanaf 1 januari 2020 is Rijnstate helemaal rookvrij. Dit betekent dat er niet meer gerookt mag worden op het hele ziekenhuisterrein. Dit geldt op alle locaties voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Hiermee draagt Rijnstate bij aan het creëren van een Rookvrije Generatie.

Waarom wordt Rijnstate een rookvrij ziekenhuis?

Als organisatie in de gezondheidszorg wil Rijnstate een gezonde leefstijl en een gezonde werk- en leefomgeving stimuleren. Rijnstate vindt dat het als organisatie in de gezondheidszorg niet past om roken te faciliteren, omdat roken een belangrijke oorzaak is van ziekte en sterfte in Nederland. Ook draagt Rijnstate hiermee net als andere ziekenhuizen, scholen en sportverenigingen bij aan het creëren van een rookvrije generatie.

Wat betekent dit?

Het rookverbod geldt voor het voorterrein bij de ingang van het ziekenhuis, maar ook voor de parkeerplaatsen en andere plekken op het buitenterrein van Rijnstate. Voor patiënten en bezoekers gaat dit in op 1 januari 2020. De huidige rookzones met bijbehorende voorzieningen op de locaties in Arnhem, Arnhem-Zuid, Zevenaar en Velp worden weggehaald.

Medewerkers van Rijnstate hebben een voorbeeldfunctie binnen het ziekenhuis. Daarom geldt het rookverbod voor medewerkers al per 1 oktober 2019.

Ondersteuning bij stoppen met roken

Niet meer roken bij het ziekenhuis is voor veel mensen die roken lastig. Rijnstate verplicht niemand om te stoppen, maar biedt wel hulp aan. Met een verwijzing van een huisarts kunnen patiënten en bezoekers voor ondersteuning terecht bij de Rook Stop Poli van Rijnstate. Dit programma begint met het maken van een longfoto, longfunctietest en intake op de polikliniek. Een longverpleegkundige bekijkt samen met de patiënt wat de beste manier is om te stoppen met roken en begeleidt de patiënt hierbij.

Kijk voor meer informatie op www.rijnstate.nl/rookvrij.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden