Industriepark Kleefse Waard in de race voor Circular Economy Awards 2019

Industriepark Kleefse Waard (IPKW) is genomineerd voor de Circular Economy Awards 2019, een prijs voor duurzame werklocaties en regio's. Uit een longlist van 12 werklocaties selecteerde de jury drie genomineerden: naast IPKW maken ook Brainport Industries Campus in Eindhoven en Businesspark Waarderpolder in Haarlem kans.

IPKW is voor het tweede jaar achtereen genomineerd voor de Circular Economy Awards. De jury prijst de daadkracht van IPKW: "Kleefse Waard heeft een duidelijke visie waar langjarig aan vast wordt gehouden. Er zijn mooie plannen gerealiseerd die op een duidelijke wijze worden gecommuniceerd. Ze zijn onderscheidend in testen, innovatie en 'gewoon doen'. Concrete resultaten zijn het oprichten van een afvalteam, gebouwen duurzaam herontwikkelen, elektrische laadpunten en veel gezamenlijke faciliteiten. Goed dat de incubator Greenhouse expliciet is."

Circular Economy Award 2019
De Circular Economy Award wordt voor het tweede jaar georganiseerd. Doel is waardering te geven aan werklocaties die het beste uitvoering geven aan circulaire ambities en nadrukkelijk ook de samenleving betrekken, met inbegrip van het bedrijfsleven. De vakjury bestaande uit Cees-Jan Pen (Fontys Hogescholen, voorzitter), Guus Mulder (TNO), Aeisso Boelman (Fakton) en Yasha Schadee (SKBN), selecteerde de drie werklocaties op basis van tien vooraf vastgestelde criteria: circulariteit in visie, circulariteit in organisatie, resultaat, interactie met de omgeving, shared facilities, energie, materialen, afval, biodiversiteit en welbevinden en gezondheid. De Circular Economy Award 2019 wordt uitgereikt op donderdag 31 oktober a.s. tijdens het BT Event op IPKW in Arnhem.

Miljoeneninvestering voor IPKW
Deze maand was er meer goed nieuws voor het Arnhemse industriepark. IPKW kan de komende vijf jaar rekenen op flinke investeringen. IPKW-eigenaar Schipper Bosch brengt samen met een consortium van ABN AMRO Bank, Rabobank, Triodos Bank en a.s.r. verzekeringen tientallen miljoenen bij elkaar. Het geld is bestemd voor het verder verduurzamen van het innovatieve bedrijvenpark en het creëren van ruimte voor nieuwe bedrijven om zich daar te vestigen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden