Status Quotes, Het Zwaarste Verzet en Nier gezocht

ARNHEM – Het einde van de documentairereeks van Omroep Gelderland komt in zicht. De komende weken worden er nog enkele spraakmakende documentaires uitgezonden. Zo worden we meegenomen in de jongensdroom van tributeband Status Quotes, volgen we jongeren met gedragsproblemen in Het Zwaarste Verzet en sluiten we de reeks af met het persoonlijke verhaal van Stanley in Nier gezocht.

29 oktober – Status Quotes
De documentaire Status Quotes laat het verhaal zien van de tributeband Status Quotes, die een heuse jongensdroom beleefde. De vier Twentse/Achterhoekse muzikanten werden uitgenodigd door de officiële fanclub van Status Quo om op te treden tijdens de tweejaarlijkse samenkomst van vele fans uit heel Europa. Omroep Gelderland reisde mee met Status Quotes en maakte een reportage van het concert dat plaatsvond in Minehead (Zuid-Engeland), de plek waar de oorsprong van Status Quo ligt.

5 november – Het Zwaarste Verzet

In deze documentaire fietsen jongeren met ernstige gedragsproblemen samen met ex-militairen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ze fietsen van Bardufoss (Noord-Noorwegen) terug naar Doorn in Nederland. Een loodzware fietstocht van 10 dagen, over ruim 3000 kilometer. Ver van huis en ver buiten hun comfortzone. Waarbij de jongeren tegenover de buitenwereld en zichzelf willen bewijzen dat ze ondanks hun problematiek in staat zijn een fysieke en mentale prestatie neer te zetten. Een gevecht tegen de weerselementen en zichzelf met pieken en dalen.

12 november – Nier gezocht
De documentaire Nier gezocht gaat over de zoektocht van Stanley de Fretes naar een nier. Stanley is een 58-jarige Arnhemmer die op zoek is naar een nier van een levende donor. De alleenstaande vader van vier kinderen wil zijn kroost zien opgroeien. Zijn nierziekte sloopt hem, maar de verantwoordelijkheid voor zijn kinderen houdt hem op de been. Stanley heeft al zijn hoop gevestigd op een oproep bij Gelderland helpt. Gelderland helpt is een platform van Omroep Gelderland dat TV, radio en internet inzet om Gelderlanders elkaar vrijwillig te laten helpen.

De documentaires zijn dinsdags om 17.20 uur te zien op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Heb je een documentaire gemist? Geen probleem. Terugkijken is mogelijk via Uitzending Gemist.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden