Wegwerkzaamheden N783 Wolfhezerweg - Amsterdamseweg

Provincie Gelderland voert wegwerkzaamheden uit aan de Wolfhezerweg (N783) tussen de bebouwde kom van Wolfheze en de Amsterdamseweg (N224) ter verbetering van de verkeersveiligheid. Het doorgaand verkeer wordt daarom omgeleid van 4 tot en met 15 november. Na de uitvoering van de werkzaamheden geldt op de Wolfhezerweg tot aan de bebouwde kom een snelheid van maximaal 60 km.

Werkzaamheden

De weg wordt geschikt voor 60 kilometer per uur. Er wordt daarvoor een plateau gemaakt op het kruispunt Wolfhezerweg – Het Hazeleger. Ook wordt het fietspad bij de uitrit van de carpoolplek langs de N224 verhoogd, zodat fietsers veiliger kunnen oversteken.

De werkzaamheden worden uitgevoerd van 4 tot en met 15 november 2019. De planning is afhankelijk van de weersomstandigheden. Tijdens het plantseizoen (december 2019 – maart 2020) wordt nog een bomenlaan in de oostelijke berm naast het fietspad aangelegd.

Tijdelijke uitrit carpoolplek

Er komt een tijdelijke uitrit van de carpoolplek. Deze sluit aan op de Amsterdamseweg (N224). Tijdens de wegwerkzaamheden aan de N783 verlaat het verkeer via die tijdelijke uitrit de carpoolplek. In de week van 21 oktober 2019 starten de werkzaamheden om die tijdelijke uitrit te maken. Vanwege de tijdelijke uitrit is er op de N224 slechts 1 rijstrook beschikbaar voor verkeer dat vanaf de A12 richting Arnhem gaat.

Omleiding verkeer

De Wolfhezerweg (N783) tot aan komgrens van Wolfheze is van 4 tot en met 15 november 2019 afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer wordt omgeleid vanaf de Amsterdamseweg (N224) - Dreijenseweg – Stationsweg- Utrechtseweg (N225) - Wolfhezerweg (N783) en andersom. Met borden wordt de omleiding aangegeven.

Voor hulpdiensten, bewoners van de woonwijk Het Hazeleger en fietsers blijft de weg bereikbaar.

Samen werken aan verminderen van overlast

Bij het werken aan de weg doet de provincie er alles aan om de overlast zo min mogelijk te laten zijn. Maar hinder is niet te vermijden. Wij verzoeken iedereen om zich aan de omleidingsroutes te houden. Dat is in het belang van de veiligheid, voorkomt overlast aan de omgeving en het is beter voor het milieu.

Meer informatie

Actuele informatie over de werkzaamheden en omleidingsroutes vindt u op www.bereikbaargelderland.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden