Ervaar het Openbaar Vervoer in Arnhem

Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een inloopspreekuur en een informatiebijeenkomst in Arnhem

Inloopspreekuur

OV-ambassadeurs beantwoorden tijdens het maandelijkse inloopspreekuur veel gestelde vragen over reizen met bus en trein. Dit zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Met duidelijk informatiemateriaal krijgen senioren uitleg over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook geven zij informatie over het deelnemen aan een proefreis. Belangstellenden mogen kosteloos en vrijblijvend binnenlopen.

Wanneer: woensdag 6 november 2019

Hoe laat: 14.00 – 15.30 uur

Waar: Rozet, Kortestraat 16, Arnhem

Informatiebijeenkomst

OV-ambassadeurs geven tijdens deze bijeenkomst informatie over reizen met bus en trein.

OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Zij vertellen over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en het in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook verstrekken zij informatiemateriaal. Deelname is kosteloos.

Wanneer: woensdag 13 november 2019

Hoe laat: 14.00 en eindigt uiterlijk om 16.00 uur . Vanaf 13.45 uur staat koffie en thee klaar.

Waar: Rozet, Kortestraat 16, Arnhem

Proefreis

Tijdens de proefreis laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. Op de stations krijgt u duidelijk uitgelegd hoe u kunt in- en uitchecken met uw OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunt u oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting. 

Er wordt op eigen kosten gereisd. Neem daarom uw geldige OV-chipkaart mee, of koop tijdens de proefreis uw kaartje. Na aanmelding wordt u geïnformeerd over het exacte tijdstip en opstapplaats.

Aanmelden kan via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs:

038-4540130.

Wanneer: woensdag 4 december 2019

Waar: Arnhem

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden