Natuurwerkdag: samen voor biodiversiteit

Samen aan de slag voor biodiversiteit, dat kan op zaterdag 2 november op de Natuurwerkdag. Vrijwilligers zetten zich in voor de leefomgeving van watersalamanders, vogels, steenuilen en wilde bijen. Op verschillende plekken planten vrijwilligers daarom stinzenbollen of maken een insectenhotel om wilde bijen, hommels en vlinders te helpen. Ook het knotten van wilgen is een belangrijke activiteit op de Natuurwerkdag. Stichting Landschapsbeheer Gelderland coördineert de Natuurwerkdag voor meer dan 50 werklocaties in Gelderland, ook in Arnhem en omgeving.

Wilgen knotten voor de steenuil
Kom helpen met wilgen knotten in de Rosandepolder Oosterbeek. Knotwilgen bieden voedsel aan een groot aantal insecten en een schuilgelegenheid aan veel soorten, zoals vogels, marters en uilen.

In Velp kan je de ringslang helpen op Beekhuizen, voormalig openlucht zwembad. Het terrein is een bijzonder biotoop geschikt voor deze soort door het open karakter. Je kan meehelpen met snoeien en afvoeren van gras en blad naar de broedhopen.
Bomen en struiken zijn waardevol voor veel soorten vogels. In Park Sonsbeek in Arnhem kan je meehelpen met de aanplant van eikenbomen en rhododendrons.

Meedoen aan de Natuurwerkdag
Tijdens de 19e editie van de Natuurwerkdag wordt er in heel Nederland gewerkt op meer dan 500 locaties. Op deze dag kan je samen met anderen een bijdrage leveren om natuur en dieren in jouw omgeving te helpen. Kom samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag en draag bij aan jouw omgeving. Kijk voor alle locaties en aanmelden op www.natuurwerkdag.nl.

LandschappenNL organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland en andere terreinbeherende- en natuurorganisaties. De Natuurwerkdag is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland. Nationale Postcode Loterij is partner van de Natuurwerkdag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden