x
x (Foto: Stef van Oosterhout)

Nieuw cultuurplatform Schakel025 wordt gelanceerd

Begin dit jaar werd de start gemaakt met het nieuwe Arnhems cultuurplatform Schakel025. Op 22 oktober wordt het platform officieel gelanceerd in het Posttheater met een kennisavond over de Fair Practice Code.

Over Schakel025
Schakel025 is een platform waar kennis wordt aangeboden en gedeeld over de zakelijke en organisatorische kant van de cultuursector. Het platform heeft een online poot, deze bestaat uit een website met daarin een kennisbank. In de kennisbank staat allerlei informatie voor makers en organisatoren van evenementen, zoals voorbeelden van begrotingen en persberichten, maar ook informatie over btw, veiligheid en AVG. Naast deze kennisbank biedt Schakel025 ook allerlei activiteiten aan, zoals cursussen fondsenwerving op verschillende niveaus, subsidiespreekuren en inhoudelijke thema-avonden.
Tot slot valt tevens de subsidieregeling Stroomversneller onder Schakel025.

Programma
De lancering op 22 oktober is tevens de eerste thema-avond: deze avond zal gaan over de Fair Practce Code. Minister van Engelshoven heeft het toepassen van de Fair Practice Code een voorwaarde gemaakt voor het toekennen van landelijke cultuursubsidies. Nu de lagere overheden ook de Fair Practice Code overwegen als criterium, wordt het extra belangrijk dat cultuurmakers handvatten krijgen om de Code in de eigen praktijk toe te passen.

De avond bestaat uit twee delen: een plenair gedeelte en een werksessie. Het plenaire gedeelte bestaat uit de officiële lancering van Schakel025, een uitleg van de Fair Practice Code, een toelichting voor Arnhem door wethouder Hans de Vroome, en verhalen uit de regio die de dilemma’s voelbaar maken.Deel twee bestaat uit een werksessie waarin we in kleine groepen aan de slag gaan. Het doel is dat ieder met een eigen actielijstje de deur uitgaat.

Meer informatie
Aanmelden kan via de website www.schakel025.in. Hier is tevens de kennisbank en de agenda met komende activiteiten en trainingen te vinden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden