Buiten spelen in Westervoort

Westervoort - De gemeente Westervoort vindt het belangrijk dat de openbare ruimte uitnodigt tot spelen & bewegen én dat er voldoende en goede speelgelegenheden zijn. Voor het opstellen van het nieuwe speelruimteplan heeft de gemeente onderzoek gedaan. Dat heeft geleid tot Lekker naar buiten! En met de uitvoering van het plan kan de gemeente aan de slag. Hiermee investeert de gemeente niet alleen in jeugd en gezondheid, ook in het mooier maken van Westervoort. Met extra budget worden de komende vijftien jaar de speellocaties herzien en/of heringericht. Bij de uiteindelijke invulling van iedere locatie gaat de gemeente samen met omwonenden kijken naar een passend ontwerp.

Speelplan definitief, aan de slag!

De gemeente gaat dit in fasen uitvoeren. In een periode van vijftien jaar (2020–2034) worden alle 60 speellocaties herzien en of opnieuw ingericht. Er wordt goed gekeken naar wat eerst opgepakt moet worden. En naar een goede spreiding van speellocaties.

Samen met omwonenden gaat de gemeente kritisch naar de speellocatie kijken. Is daar behoefte aan een speelgelegenheid en zo ja, wat zou dan een goede invulling/inrichting zijn. Daar komt dan een ontwerp uitrollen: een speelruimte die uitdaagt om vooral lekker buiten te gaan spelen en bewegen.

Nieuwe situatie, een nieuw plan

In het nieuwe plan is ingespeeld op de veranderingen die hebben plaatsgevonden. Niet alleen spelen kinderen nu anders dan vroeger, het teruglopend aantal kinderen in de gemeente is ook meegenomen als uitgangspunt.

Belang van buiten spelen

Onderzoeken laten zien dat spelen zeer belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Wethouder Hans Sluiter benadrukt dit: "We willen investeren in de jeugd en hun gezondheid. In speelruimte waar kinderen buiten (samen) kunnen bewegen en spelen. Zodat het ze uitdaagt, juist in een tijd dat ze veel computeren en gamen."

Hij vult aan: "We gaan voor kwaliteit en stemmen het zo goed mogelijk af op de behoefte in de buurt. We gaan als gemeente dus juist geld investeren om alle speelplekken in ons dorp op niveau en naar wens te krijgen. Het draagt bovendien bij aan verfraaiing van Westervoort en de leefbaarheid. Ook stimuleert het verbinding en ontmoeting."

Natuurlijk spelen en inrichten

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden