Persbericht: CIOS Arnhem viert 60-jarig bestaan


Persbericht: CIOS Arnhem viert 60-jarig bestaan

Arnhem - CIOS Arnhem bestaat 60 jaar en dat werd onlangs aan de Beukenlaan in Arnhem gevierd met zo'n 800 eerstejaarsstudenten. Er was een diner, een feest en er waren workshops van internationale en Nederlandse topsporters, zoals BMX'er Joost Wichman, kampioen martial arts Germaine de Randamie en Europees Kampioen meerkamp (talenten onder de 23 jaar) Pieter Braun.

In 1959 startte CIOS Arnhem als rijksinstituut voor meisjes, destijds met 27 studenten. Het instituut groeide in 60 jaar naar ruim 1000 jongens en meisjes. CIOS Arnhem verhuisde van de prachtige villa in Angerenstein via Papendal naar het voormalige gebouw van de Calo aan de Beukenlaan. Een gebouw dat geheel gerenoveerd werd tot wat het nu is.


'Sport als middel'

Jan Steegh, directeur CIOS Arnhem: "Na 60 jaar zijn wij nog steeds levenslustig en blijven we innoveren. Onderwerpen als gezonde leefstijl, vitaliteit en maatschappelijke projecten zijn inmiddels vast onderdeel van het CIOS-curriculum. Ik ben trots op de omslag die wij, samen met onze partners, maken om sport als middel in te zetten in plaats van sport als doel."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden