Nicole en Dagmar tijdens de wedstrijd a-klasse combi latin 1
Nicole en Dagmar tijdens de wedstrijd a-klasse combi latin 1 (Foto: eigen archief)

Nederlands kampioen rolstoeldansen

De Nederlandse kampioenschappen rolstoelstijldansen 2019, georganiseerd door de SRN vonden afgelopen zaterdag 5 oktober plaats in Steenwijk . Nicole Kuster en Dagmar ter Pelkwijk van de dansvereniging The Wheeldancers in Arnhem hebben in de Hoofdklasse ballroom de derde prijs ontvangen en in de A-klasse combi latin 1 mochten zij zich kronen tot Nederlandskampioen latin rolstoelstijldansen.

Al een geruime tijd zijn Nicole en Dagmar niet uitgekomen in de categorie a-klasse combi latin 1 in deze klasse dansen de paren 4 dansen waaronder de samba, chacha, rumba en de jive. Wekelijks trainen zij sinds deze zomervakantie twee keer in de weekbij dansschool Sepp in Soest. Ondanks deze korte voorbereiding en bloed zweet en tranen, kregen zij de enorme eer zich in de A-klasse combi 1 Nederlands kampioen latin te mogen noemen. Met het behalen van dit resultaat hebben zij de laatste benodigde punten binnen gehaald om te mogen promoveren naar de hoofdklasse combi latin . Dubbel feest vooral omdat ze eindelijk de laatste latin en vijfde dans de paso doble mogen dansen!!

In 2018 werden zij in de ballroom A-klasse combi 1 Nederlands kampioen ebn promoveerde naar de hoofdklasse. Dit jaar bahaalde Nicole en Dagmar een derder plaats in de hoofdklasse met de 5 dansen standaard dansen engelze wals, tango, weense wals, slow fox en de quickstep.

Meer berichten