Open Dag Voedselbank Arnhem op 19 oktober

Voedselbank Arnhem opent op 19 oktober a.s. van 11.00 tot 15.00 haar deuren van het distributiecentrum op bedrijventerrein Het Broek en de
winkel in Arnhem-Zuid. Eens in de 4 jaar organiseert Voedselbank Arnhem een open dag.

Dit is hét moment om met eigen ogen te zien hoe de voedselbank werkt en waarom de voedselbank ook in Arnhem voor veel huishoudens hard nodig is. De open dag wordt georganiseerd in het kader van de nationale week van de voedselbanken van 15 tot 21 oktober 2019. Het is de eerste keer dat de winkel in Arnhem-Zuid meedoet met de open dag. In de winkel, die sinds 2017 bestaat, krijgen klanten van de voedselbank geen gevulde krat mee, maar mogen ze zelf uitzoeken wat ze nodig hebben. Deze nieuwe opzet is een groot succes.

Wat is er te zien en te doen?
Er zijn rondleidingen, activiteiten voor de kinderen, hapjes, drankjes en informatiestands. 

Distributiecentrum, Bruningweg 7. Het hele distributiecentrum is open voor bezichtiging. Bezoekers kunnen bij vrijwilligers van Voedselbank Arnhem terecht met al hun vragen. Vragen over bijvoorbeeld de logistiek, waar voedselbanken precies hun eten inzamelen, hoe kratjes worden gevuld en hoe de voedselbank omgaat met voedselveiligheid. Ook voor kinderen is er van alles te zien en te ontdekken. Zo kunnen ze een vrachtwagen of koelcel van binnen bekijken en ontdekken wat er in een voedselkrat zit. Er zijn informatiestands van organisaties met dezelfde doelgroep als de voedselbank.

Winkel Arnhem-Zuid, Overmaat 10
Bezoekers kunnen een rondje maken langs de goedgevulde schappen met rijst, koekjes, flessen frisdrank, vlees, vis, groente en fruit. Vrijwilligers van de voedselbank staan klaar om uitleg te geven en vragen te beantwoorden. Er zijn informatiestands van organisaties met dezelfde doelgroep als de voedselbank.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden