Myrna uit Arnhem wint prijs voor promotie gehoorbescherming

Myrna uit Arnhem heeft zich afgelopen zomer ingezet voor een bijzondere missie. De urgentie om meer mensen bewust te maken voor gehoorbescherming tijdens een festivalbezoek wordt groter. De helft van de bezoekers van muziekevenementen draagt oordoppen met muziekfilter om de oren te beschermen, zo blijkt uit onderzoek van I Love My Ears. Maar dat kan nog veel beter!

Daarom werd deze zomer de Movement "Plug in, Party on" gelanceerd en heeft Myrna zich hard gemaakt om mede de boodschap te verspreiden. Door met haar boodschap zoveel mogelijk bereik te realiseren is ze 2e geworden en wint daarmee een festival- en concertbon ter waarde van 500 euro.

Oordoppen met muziekfilter

Samen met de social influencers Kaj Gorgels, Gwen van Poorten en Nesim Najih, veel festival-organisatoren en 80 andere ambassadeurs, heeft Myrna veel aandacht gegenereerd om festivalbezoekers te wijzen op de voordelen van oordoppen met muziekfilter. Met deze Movement is er via social media, lokale media en op muziekevenementen hard gewerkt om met de "Plug in, Party on"-boodschap mensen te informeren en te motiveren om ook oordoppen met muziekfilter te dragen. De boodschap is op festivals als de Zwarte Cross, Mysteryland, Lowlands en Pinkpop actief verspreid.

Sociale norm

Doel van de Movement is om het dragen van oordoppen met muziekfilter te 'normaliseren'. En dat is haalbaar, want aan het dragen van oordoppen met muziekfilter zitten duidelijke voordelen. Niet alleen hoor je de muziek beter dankzij de filter, maar je kan ook je vrienden beter verstaan, je wordt minder snel moe én je voorkomt gehoorschade. En naast al deze voordelen word je dankzij de oordoppen de volgende dag wakker zonder hinderlijke ruis, piep, of doof gevoel in je oren.

Besef bij de doelgroep

Het delen van ervaringen helpt bij het 'normaliseren' en het bespreekbaar maken. Ook Gwen van Poorten deelde haar verhaal: "3 jaar geleden had ik op de afterparty van een festival niet helemaal door hoe hard de muziek stond. Met als resultaat een permanente piep in mijn linkeroor. Na flink wat wanhopige momenten en nachten in paniek te zijn geweest kan ik het inmiddels (gelukkig) wat meer loslaten. Je hebt maar 1 set oren gekregen dus ik kan je sterk aanraden om er een beetje lief voor te zijn. Bescherm je oren goed, gebruik oordoppen met muziekfilter".

De Movement is een initiatief van 'I Love My Ears', dat voortkomt uit het convenant Preventie Gehoorschade Versterkte Muziek. Onder andere VeiligheidNL, het Ministerie van VWS, en brancheorganisaties VVEM en VNPF zijn partners van dit convenant. 

Meer berichten