Speelgoed beter bereikbaar dankzij nieuwe auto

Het is een droom die uitkomt. Dankzij een gloednieuwe bedrijfsauto wordt speelgoed nu beter bereikbaar voor gezinnen die weinig te besteden hebben. Siza en de Dullertstichting financierden de auto, waardoor Speelstoet, een speelgoedwinkel zonder kassa, het speelgoed snel en goed naar hun uitgiftepunten in Gelderland kan brengen.

Waar Speelstoet ooit met 10 man begon, is het nu een heuse organisatie met 5 locaties in Gelderland waar zo'n 70 deelnemers een waardevolle dagbesteding hebben. Dat betekent dat ook veel meer kinderen speelgoed kunnen uitzoeken. Maar de 45 kilometer auto waarin chauffeur Thom reed, was niet meer berust op alle kilometers en werkzaamheden. Begeleider Ellen van Speelstoet en SizaWerk: "We zijn superblij met de gloednieuwe, aangepaste bedrijfsauto. We kunnen nu nog meer kinderen bereiken en daar doen we het voor. Hoe meer kinderen we bereiken, hoe mooier het werk."

Een droom die uitkomt

Ook chauffeur Thom, woonachtig bij Siza, vindt de komst van de bedrijfsauto fantastisch. Al jaren wilde hij zijn rijbewijs halen en dat is vorig jaar, met steun van de Dullertstichting en RDO Balije gelukt. "Autorijden is mijn uitlaatklep geworden. Als ik door de vooruit kijk, zie ik niet zozeer het verkeer. Het is mijn horizon geworden en die horizon wordt steeds een stukje verlegd. Zo voelt het. Ik heb 18 jaar overspannen thuisgezeten. Ik ben nu dolgelukkig. Ik vind het heerlijk om te rijden en iets voor anderen te betekenen. Er is niets wat ik niet leuk vind. Als ik hoor dat er 130 kinderen speelgoed krijgen met Sinterklaas, omdat ik met de auto speelgoed naar locaties van Speelstoet breng, denk ik 'yes'!''

Meer berichten