v.l.n.r: Wouter Korteweg, wethouder Cathelijne Bouwkamp en Tom de Koning
v.l.n.r: Wouter Korteweg, wethouder Cathelijne Bouwkamp en Tom de Koning (Foto: Stadslandbouw Mooieweg)

Belangstelling voor jubileum Stadslandbouw Mooieweg

Onder grote belangstelling vierde Stadslandbouw Mooieweg in Arnhem-Zuid afgelopen zaterdag het 5-jarig jubileum. Ruim 200 belangstellenden bezochten de onverwacht zonnige jubileum-dag in het verder regenachtig weekend. Er waren veel activiteiten.

Wethouder Cathelijne Bouwkamp was aanwezig en onthulde een kleurrijke richtingsaanwijzer, samen met Wouter Korteweg, voorzitter van de Dullertsstichting en Tom de Koning, voorzitter van Stadslandbouw Mooieweg. Zij sprak haar waardering uit voor alle vrijwilligers en de resultaten die zij in 5 jaar tijd voor elkaar hebben gebokst. Ook benadrukte ze het belang van dit soort groene ontmoetingsplekken in een stad als Arnhem.

Samen met partners
Stadslandbouw Mooieweg organiseerde de jubileum-dag samen met verschillende partners. En dat beviel goed. Er was er van alles te zien en te doen, voor jong en oud. Kinderen konden zich uitleven op het grote jungle-springkussen of vogelvoerplankjes maken samen met de vrijwilligers van Natuurcentrum Arnhem. Er was een combi-excursie met de Voedselbank, waar deelnemers eerst een kijkje namen in het Centrale Uitgiftepunt Zuid aan de Overmaat en daarna meer hoorden over de teelt van Voedselbank-groenten aan de Mooieweg. Ook Dutchmoors Schapen en Tuinderij de Mijmering –ook gevestigd op het terrein aan de Mooieweg- droegen bij aan het programma met een demonstratie vachtvilten en workshop pompoen-muffins bakken. De workshop ‘Groenten inmaken’ door Pickle de Winkel was vantevoren helemaal volgeboekt.

Culinair
‘Lekker eten’ was het terugkerende thema van de dag: donateurs van Stadslandbouw Mooieweg konden op deze dag een vers groentepakketje ophalen als dank voor hun financiële steun. De Mooieweg-imkers verkochten potjes ‘Mooie Honing’ en Jappie van de pizzabakfiets toverde heerlijke pizza’s uit zijn mobiele oven. Over de beroemde ‘Eldense Blauwe’ pruim wist Henk van Reeden inspirerend te vertellen en Paul Hoftijzer van Nederlands Dis liet zien dat van elke groente wel iets lekkers is te maken, tijdens zijn demonstratie ‘Onmogelijke groenten bestaan niet.’

Volgend jubileum
Stadslandbouw Mooieweg kijkt terug op een mooie dag en hoopt ook een volgend jubileum vol te gaan maken. Meer informatie over vrijwilliger of donateur worden is te vinden op www.stadslandbouwmooieweg.nl

Meer berichten