Succesvolle proef met elektrische deelfietsen in Arnhem

De proef met elektrische deelfietsen bij Industriepark Kleefse Waard (IPKW) en De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) is met ruim 200 gebruikers meer dan geslaagd en wordt daarom verlengd tot maart 2020. De gebruiker die in de proefperiode van drie maanden de meeste kilometers heeft gefietst mocht een elektrische fiets uitzoeken. Dit e-deelfietsproject is een mooi voorbeeld binnen het programma Slim & Schoon Onderweg hoe we in de regio Arnhem Nijmegen forenzen kunnen stimuleren om duurzaam te reizen.

Winnaar e-bike
Onder het motto 'Maak de fietser in je los' werden medewerkers en studenten gestimuleerd om gebruik te maken van de gratis e-deelfietsen. De gebruiker die de meeste kilometers had gefietst, won een persoonlijke elektrische fiets. Met een ruime voorsprong mocht Maureen Klaassen van Platowood, gevestigd op IPKW, afgelopen zomer een e-bike uitzoeken bij Zoevers in Nijmegen.

Maureen: "Ik heb de elektrische deelfiets veel gebruikt voor woon- werkverkeer. Ik woon in Zevenaar en met de snelfietsroute tussen Arnhem en Zevenaar ben ik tijdens de drukke spits sneller met de fiets in Arnhem dan met de auto. Ook is het heerlijk om na het werk even je hoofd leeg te maken tijdens het fietsen en geen stress te ervaren in het drukke verkeer."

Over de proef
Medewerkers en studenten kunnen gratis e-deelfietsen gebruiken. De 20 beschikbare fietsen worden geregistreerd met de bijbehorende app van deelplatform Amber. Het in- en uit checken kan bij de hubs op de HAN en IPKW, die tevens oplaadstation zijn voor de fietsen. Na de proefperiode van drie maanden hebben studenten van de HAN de gegevens geanalyseerd om inzicht te krijgen in het gebruik van en behoefte aan deze deelfietsen in Arnhem.
Uit cijfers blijkt dat de fietsen veel zijn gebruikt door studenten van de HAN voor korte ritjes tussen de HAN en IPKW, maar ook door medewerkers op IPKW voor zakelijke afspraken in Arnhem en woon-werkverkeer. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden